Αυξήθηκαν κατά 200 εκατ. δολάρια οι χρεώσεις χρεωστικών και πιστωτικών καρτών λόγω Brexit

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξήθηκαν κατά 200 εκατ. δολάρια οι χρεώσεις χρεωστικών και πιστωτικών καρτών λόγω Brexit
Η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ αφαίρεσε το πλαφόν στα κόστη των συναλλαγών μεταξύ των δύο πλευρών και επέτρεψε στις εταιρείες των καρτών να αυξήσουν τις χρεώσεις για τις διασυνοριακές συναλλαγές.

Οι νέοι κανόνες στις συναλλαγές των πολιτών στη Βρετανία, μετά το Brexit, έχουν αυξήσει τις χρεώσεις των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών κατά 200 εκατ. δολάρια το χρόνο, με τους εμπόρους, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση να βγαίνουν χαμένοι.

Η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ αφαίρεσε το πλαφόν στα κόστη των συναλλαγών μεταξύ των δύο πλευρών και επέτρεψε στις εταιρείες των καρτών να αυξήσουν τις χρεώσεις για τις διασυνοριακές συναλλαγές. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα της CMS Payments Intelligence και της Βρετανικής Ένωσης Λιανεμπόρων, ορισμένες εταιρείες έχουν πενταπλασιάσει το κόστος αυτό.

Όπως αναφέρεται, οι έμποροι λιανικής στη Βρετανία βρίσκονται αντιμέτωποι με επιπλέον χρεώσεις ύψους 49 εκατ. δολαρίων απλά και μόνο για να δεχθούν πληρωμές από την ευρωπαϊκή οικονομική ζώνη. Την ίδια ώρα που τα καταστήματα λιανικής σε Ιταλία, Γερμανία και Ολλανδία πρέπει να καλύψουν τη «διαφορά» με χρεώσεις ύψους 71 εκατ. δολαρίων, συνολικά. Ενώ το συνολικό κόστος μεταξύ Η.Β. και ΕΕ φτάνει τα 200 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Τζόνσον και Μητσοτάκης επεσήμαναν την αξία των Ελληνοβρετανικών σχέσεων, συμφώνησαν να τις ενδυναμώσουν

gazzetta
gazzetta reader insider insider