Ξένα Χρηματιστήρια
08-11-2021 | 16:09

H JPMorgan προτείνει βρετανικές μετοχές για πρώτη φορά από το Brexit

Newsroom
Μοιράσου το
H JPMorgan προτείνει βρετανικές μετοχές για πρώτη φορά από το Brexit
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι στρατηγικοί αναλυτές της JPMorgan Chase & Co. προτείνουν στους επενδυτές να αγοράσουν βρετανικές μετοχές για πρώτη φορά από το δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit, το οποίο οδήγησε σε πολλά έτη υποτονικών αποδόσεων.

«Κατά τη γνώμη μας, η βρετανική απόδοση ρίσκου βελτιώνεται δεδομένης της σημαντικής υποαπόδοσης στο πέρασμα των ετών», σχολιάζουν οι αναλυτές της JPMorgan με επικεφαλής τον Mislav Matejka, αναβαθμίζοντάς της σύστασή τους σε «overweight» από «neutral» «Η βρετανική αγορά μοιάζει πιο φθηνή από ποτέ», προσθέτουν.

Οι βρετανικές μετοχές δεν συμμετείχαν στο ράλι που εκτόξευσε τις μετοχές σε Ευρώπη και ΗΠΑ σε διαδοχικά ρεκόρ φέτος εξαιτίας των ανησυχιών για την οικονομική ανάκαμψη, τους περιορισμούς στην προσφορά και τις εμπορικές εντάσεις. Ως αποτέλεσμα, η αγορά κινείται με discount έναντι των παγκόσμιων χρηματιστηριακών αγορών σε μια εποχή που οι επενδυτές ανησυχούν για τις υπερ-ανεβασμένες αποδόσεις σε άλλες βασικές αγορές μετοχών.

Since Brexit, U.K. has lagged other major markets' dollar returns

Οι βρετανικές μετοχές «θα μπορούσαν να κρατήσουν καλύτερα απέναντι στις παγκόσμιες μετοχές που δεν αναμένεται να εμφανίσουν τις δραματικές ανοδικές κινήσεις που είδαμε προηγουμένως», σημειώνουν οι αναλυτές. Επικαλούνται, επίσης, την αισιοδοξία για τη σχετικά διευκολυντική νομισματική πολιτική της Τράπεζας της Αγγλίας αλλά και την άμβλυνση των ανησυχιών για τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού και τις αυξημένες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι στρατηγικοί αναλυτές της JPMorgan άλλαξαν επίσης τη μακροπρόθεσμη άποψή τους για την επενδυτική τοποθέτηση εντός Ην. Βασιλείου και πλέον προτιμούν τον FTSE 100 αντί του FTSE 250 λόγω της σημαντικής υπο-απόδοσης του δείκτη, ο οποίος στηρίζεται στις εταιρείες με εξαγωγικό προσανατολισμό, καθώς εκτιμούν πως η ασθενέστερη λίρα θα δώσει ώθηση στους εξαγωγείς.

Φώτο: @associated press

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.