Διεθνή
08-11-2021 | 16:02

Γερμανία: Αισιοδοξία των εμπόρων για αύξηση της καταναλωτικής κίνησης τα Χριστούγεννα

Newsroom
Μοιράσου το
Γερμανία: Αισιοδοξία των εμπόρων για αύξηση της καταναλωτικής κίνησης τα Χριστούγεννα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Αύξηση της καταναλωτικής κίνησης κατά την εορταστική περίοδο αναμένουν οι Γερμανοί έμποροι, παρά την εντεινόμενη ανησυχία που προκαλεί η έξαρση της πανδημίας σε συνδυασμό με την αύξηση του πληθωρισμού και τα προβλήματα στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες.

Αναλυτικότερα, η ένωση HDE, που συμπεριλαμβάνει τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές στην γερμανική οικονομία εκτιμά πως οι πωλήσεις την περίοδο των Χριστουγέννων θα ανέλθουν στα 111,7 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 2% σε σχέση με το 2020.

«Τα υψηλά επίπεδα αποταμιεύσεων σε συνδυασμό με το καλό καταναλωτικό κλίμα μάς οδηγούν στην πρόβλεψη πως το τέλος του έτους θα βρει το λιανεμπόριο σε καλύτερο επίπεδο σε σχέση με την κατάσταση που αντιμετώπισαν οι επαγγελματίες του κλάδου κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της HDE, Στέφαν Γκενθ.

Σύμφωνα με το Reuters, ο βασικός παράγοντας που θα οδηγήσει σε αύξηση των πωλήσεων δεν είναι άλλος από το διαδικτυακό εμπόριο, που αναμένεται να εισφέρει τουλάχιστον 23,1 δισ. ευρώ στις συνολικές πωλήσεις, αποτελώντας σχεδόν το 20% του τζίρου της εορταστικής περιόδου.

Τέλος, όπως αναφέρει το HDE, ο κυριότερος παράγοντας που ενδέχεται να επηρεάσει καθοδικά την κατανάλωση είναι τα προβλήματα που υπάρχουν στις αλυσίδες εφοδιασμού ανά τον κόσμο, με τους λιανοπωλητές ωστόσο να εμφανίζονται αισιόδοξοι πως η αγορά την περίοδο των γιορτών θα πάρει μία σημαντική «ανάσα», διαγράφοντας ένα τμήμα των ζημιών που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.