Διεθνή
21-10-2021 | 21:28

«Εκβιασμός» Πούτιν στην ΕΕ για φυσικό αέριο και Nord Stream 2

Newsroom
Μοιράσου το
«Εκβιασμός» Πούτιν στην ΕΕ για φυσικό αέριο και Nord Stream 2
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Ρωσία θα μπορεί να αυξήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 2 μόλις λάβει το «πράσινο φως» από τη Γερμανία, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Πέμπτη, κατηγορώντας για την κρίση στο φυσικό αέριο και τις τιμές ρεκόρ την ενεργειακή πολιτική της ΕΕ.

Οι ευρωπαϊκές αγορές φυσικού αερίου αντιμετωπίζουν τώρα έλλειψη 70 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου, είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι αυτό συνέβη παρόλο που η Ρωσία αύξησε πρόσφατα τις εξαγωγές της σε φυσικό αέριο.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσει το «γέμισμα» της δεύτερης γραμμής του Nord Stream 2 τον Δεκέμβριο. 

Αξίζει να επισημανθεί πως στην εφαρμογή της «εργαλειοθήκης» μέτρων που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα η Κομισιόν, με σκοπό την άμεση αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, θα παραπέμπει το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, σύμφωνα με το προσχέδιο που διέρρευσε από το πρακτορείο Bloomberg. Παράλληλα, 11 ευρωπαϊκές ενώσεις από μία ευρεία γκάμα βιομηχανιών έντασης ενέργειας με ανοικτή τους επιστολή καλούν τους Ευρωπαίους ηγέτες σε άμεση υποστήριξη για την αντιμετώπιση της αλματώδους αύξησης των τιμών ενέργειας, καθώς και λήψη διαρθρωτικών μέτρων που θα εξασφαλίζουν ενέργεια με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα, αλλά και σε προσιτή τιμή. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.