Διεθνή
20-10-2021 | 16:33

Evergrande: Αίτημα για επανέναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής της στις 21 Οκτωβρίου

Newsroom
Μοιράσου το
Evergrande: Αίτημα για επανέναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής της στις 21 Οκτωβρίου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Αίτημα για επανέναρξη της διαπραγμάτευσης της μετοχής της στις 21 Οκτωβρίου, κατέθεσε η Evergande, ο κινεζικός γίγαντας στον χώρο των ακινήτων, ο οποίος έχει απασχολήσει την διεθνή ειδησεογραφία με τις συνεχείς αθετήσεις πληρωμών του χρέους της, συνολικού ύψους 300 δισ. δολαρίων, και τις ανησυχίες για την ευρύτερη εξάπλωση της κρίσης. 

Yπενθυμίζεται ότι η διαπραγμάτευση της μετοχής της Evergande στο χρηματιστήριο του Χoνγκ Κoνγκ είχε ανασταλεί ενόψει σημαντικών ανακοινώσεων, οι οποίες αφορούσαν deal για πωλήσεις εταιρειών του ομίλου.

Εντωμεταξύ, όλο και περισσότεροι Κινέζοι αξιωματούχοι προσπαθούν να καθησυχάσουν τους επενδυτές και τους ιδιοκτήτες ακινήτων λέγοντας ότι οι κίνδυνοι είναι ελεγχόμενοι, όπως αναφέρουν διεθνή μέσα.

Σε σχόλια που αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης Xinhua, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λιου Χε είπε στο Financial Street Forum στο Πεκίνο ότι οι γενικοί κίνδυνοι στην αγορά ακινήτων είναι ελεγχόμενοι και ότι η αγορά ακινήτων βρίσκεται σε καλό δρόμο για υγιή ανάπτυξη.

Ακόμα, ο πρόεδρος της κινεζικής ρυθμιστικής αρχής κινητών αξιών, Γι Χουιμάν, δήλωσε στο ίδιο φόρουμ ότι οι αρχές θα περιορίσουν την υπερβολική χρηματοδότηση, προσθέτοντας ότι η χώρα θα χειριστεί σωστά τους κινδύνους αθέτησης στην αγορά ομολόγων.

Σύμφωνα με την Nomura, οι κινεζικοί κατασκευαστές ακινήτων έχουν συνολικό ανεξόφλητο χρέος 5,24 τρισ. δολαρίων, που ισοδυναμεί με περίπου το ένα τρίτο του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Παγώνει» η συμφωνία πώλησης θυγατρικής της Evergrande, ύψους 2,6 δισ. δολαρίων

Evergrande: Σε συζητήσεις για πώληση θυγατρικής της, με στόχο το 1 δισ. δολάρια

Η Evergrande σε συζητήσεις με τράπεζες και δανειστές για αναδιάρθρωση του χρέους της