Gazprom: Η κατανάλωση πετρελαίου θα επιστρέψει στα προ-πανδημίας επίπεδα εντός του 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Gazprom: Η κατανάλωση πετρελαίου θα επιστρέψει στα προ-πανδημίας επίπεδα εντός του 2022
Την πεποίθησή του πως η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου θα μπορούσε ενδεχομένως να επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα εντός του 2022 εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Neft, Αλεξάντερ Ντούικοφ.

Την πεποίθησή του πως η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου θα μπορούσε ενδεχομένως να επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα εντός του 2022 εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Neft, Αλεξάντερ Ντούικοφ.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας εμφανίστηκε βέβαιος πως η παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα σταθεροποιηθεί στο πολύ άμεσο μέλλον, καθώς σταδιακά θα βελτιώνεται η κατάσταση τόσο στις αλυσίδες εφοδιασμού όσο και στην παγκόσμια οικονομία, η οποία ανακάμπτει από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εκτίμησε πως οι τιμές πετρελαίου θα μπορούσαν να φτάσουν τα 100 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω της ολοένα και αυξανόμενης ζήτησης για όλα τα commodities της ενέργειας.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς εάν το αμερικανικό WTI θα μπορούσε να φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι, είπε: «αυτό είναι αρκετά πιθανό», ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε πως η Ρωσία και άλλες χώρες παραγωγής πετρελαίου κάνουν ό,τι μπορούν για να φέρουν σταθερότητα στην αγορά.

Σημειώνεται, τέλος, πως οι τιμές ενέργειας έχουν πάρει την ανιούσα με την τιμή του WTI να ξεπερνάει ακόμα και τα 85 δολάρια/βαρέλι, καθώς οι οικονομίες «ανοίγουν» ξανά μετά τα πολύμηνα lockdowns και η προσφορά παραμένει σφικτή.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο OPEC+ αποφάσισε να διατηρήσει τη στάση του και να μην ενισχύσει την παραγωγή, παρά τις πιέσεις άλλων κρατών. Τα μέλη του οργανισμού συναντώνται συχνά για να συζητήσουν την πολιτική της ομάδας εν μέσω ραγδαίας μεταβλητότητας στην αγορά ενέργειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη και απρόσμενη αύξηση στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ

Πούτιν: Αρκετά πιθανό να φτάσει το πετρέλαιο στα 100 δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider