Αγορές | Commodities
13-10-2021 | 16:39

Πούτιν: Αρκετά πιθανό να φτάσει το πετρέλαιο στα 100 δολάρια

Newsroom
Μοιράσου το
Πούτιν: Αρκετά πιθανό να φτάσει το πετρέλαιο στα 100 δολάρια
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προέβλεψε την Τετάρτη ότι οι τιμές πετρελαίου θα μπορούσαν να φτάσουν τα 100 δολάρια το βαρέλι εν μέσω της ολοένα και αυξανόμενης ζήτησης για όλα τα commodities της ενέργειας.

Οι τιμές ενέργειας έχουν πάρει την ανιούσα καθώς οι οικονομίες «ανοίγουν» ξανά μετά τα πολύμηνα lockdowns και η προσφορά παραμένει σφικτή. Την περασμένη εβδομάδα η τιμή του αμερικανικού αργού WTI ξεπέρασε τα 80 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2014.

Ο Πούτιν, ο ηγέτης μιας από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες, πιστεύει ότι μπορεί να ανέβει κι άλλο. Ερωτηθείς εάν το WTI θα μπορούσε να φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι, είπε: «Αυτό είναι αρκετά πιθανό».

Μιλώντας σε event του CNBC στη Μόσχα, ο Πούτιν είπε, ωστόσο, πως η Ρωσία και άλλες χώρες παραγωγής πετρελαίου κάνουν ό,τι μπορούν για να φέρουν σταθερότητα στην αγορά.

«Η Ρωσία και οι σύμμαχοί μας στον OPEC+, θα έλεγα ότι κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλίσουμε ότι η αγορά πετρελαίου θα σταθεροποιηθεί. Προσπαθούμε να μην επιτρέψουμε τυχόν απότομες αυξήσεις στις τιμές. Σίγουρα δεν το θέλουμε αυτόι -δεν είναι προς το συμφέρον μας», είπε, σύμφωνα με τη μετάφραση.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο OPEC+ αποφάσισε να διατηρήσει τη στάση του και να μην ενισχύσει την παραγωγή, παρά τις πιέσεις άλλων κρατών. Τα μέλη του οργανισμού συναντώνται συχνά για να συζητήσουν την πολιτική της ομάδας εν μέσω ραγδαίας μεταβλητότητας στην αγορά ενέργειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πούτιν: Έτοιμος για την παροχή «όσου φυσικού αερίου θέλει η Ευρώπη»