Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Αυστρίας επανέρχεται κάτω του 3% από το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Αυστρίας επανέρχεται κάτω του 3% από το 2022
«Θα επιστρέψουμε σε μια βιώσιμη δημοσιονομική πολιτική μετά την κρίση του κορονοϊού» υπογράμμισε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών.

Η κυβέρνηση της Αυστρίας αναμένει πως το δημοσιονομικό έλλειμμα της θα διαμορφωθεί λίγο πάνω του 2% για το 2022, έναντι του 6% το 2021, επαναφέροντας τη χώρα κάτω από το δημοσιονομικό όριο της ΕΕ για έλλειμμα υπό του 3% που υπήρχε πριν από τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Μιλώντας στο αυστριακό κοινοβούλιο κατά την κατάθεση του σχεδίου του προϋπολογισμού της χώρας, ο υπουργός Οικονομικών, Γκέρνοτ Μπλούμελ, ανέφερε πως για το 2022 το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στο 2,3%, ενώ η κυβέρνηση αναμένει ότι η ανάπτυξη της οικονομίας για το 2022 θα διαμορφωθεί στο 4,8% από 4,4% που προβλέπεται για το 2021.

Ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ πρόσθεσε πως η σχέση ελλείμματος/εθνικού χρέους θα πέσει στο 79,1% για το 2022 έναντι 82,8% που αναμένεται το τρέχον έτος, ενώ θα υποχωρήσει περαιτέρω μέχρι το 2025, στο 72,5%.

«Θα επιστρέψουμε σε μια βιώσιμη δημοσιονομική πολιτική μετά την κρίση του κορονοϊού» υπογράμμισε ο Μπλούμελ.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα ο ΥΠΕΞ Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ορκίστηκε καγκελάριος στην Αυστρία, δύο ημέρες μετά την παραίτηση του Σεμπάστιαν Κουρτς, που αποτελεί αντικείμενο έρευνας για διαφθορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ποιος είναι ο Α. Σάλενμπεργκ που ανέλαβε καγκελάριος στην Αυστρία - Ο ρόλος Κουρτς

gazzetta
gazzetta reader insider insider