Βρετανία: Ο στρατός στη μάχη της κρίσης καυσίμων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Ο στρατός στη μάχη της κρίσης καυσίμων
Βρετανοί υπουργοί έχουν επανειλημμένως διαψεύσει ότι η κρίση με τα καύσιμα συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με το Brexit.

Περίπου 200 Βρετανοί στρατιώτες μπαίνουν στη «μάχη» κατά της κρίσης καυσίμων στη Βρετανία, μετά από εντολή της κυβέρνησης στον στρατό να βοηθήσει στην παράδοση καυσίμων σε βενζινάδικα ανά τη χώρα.

Οι στρατιώτες θα καλύψουν την τεράστια έλλειψη οδηγών βυτιοφόρων που έχει δημιουργήσει προβλήματα στην τροφοδοσία της χώρας σε καύσιμα.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 65 οδηγοί θα ξεκινήσουν σήμερα τις διαδρομές, φτάνοντας σταδιακά τους 100 οδηγούς μέσα στην εβδομάδα, ενώ ακόμα 100 στρατιώτες θα βοηθήσουν τη διαδικασία.

Όπως αναφέρει σχετικά το Reuters, οι βρετανικές εφοδιαστικές αλυσίδες για οτιδήποτε από χοιρινό, πουλερικά και βενζίνη έως φάρμακα και γάλα, έχουν δεχτεί ασφυκτικές πιέσεις φθάνοντας σε οριακό σημείο εξαιτίας των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό στον απόηχο των κρίσεων του Brexit και της COVID.

Την περασμένη εβδομάδα οι αγορές καυσίμων, σε κλίμα πανικού, εν μέσω της έλλειψης οδηγών βυτιοφόρων προκάλεσαν χαοτικές σκηνές σε μεγάλες πόλεις με ουρές αυτοκινήτων να σχηματίζονται, με συμπλοκές στις αντλίες και οδηγούς να αποθηκεύουν καύσιμα σε πλαστικές φιάλες νερού.

Βρετανοί υπουργοί έχουν επανειλημμένως διαψεύσει ότι η κρίση με τα καύσιμα συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με το Brexit και έχουν χαρακτηρίσει παγκόσμιο πρόβλημα την έλλειψη οδηγών βυτιοφόρων παρότι άλλες ευρωπαϊκές γειτονικές χώρες δεν έχουν συναντήσει ουρές αυτοκινήτων στα πρατήρια καυσίμων.

«Οι οδηγοί βαρέων οχημάτων δεν είναι ζήτημα του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι πανευρωπαϊκό και πέραν της Ευρώπης. Θέλω να γνωρίζει ο κόσμος ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μειώσουμε κάποιες από αυτές τις προκλήσεις, εκεί όπου μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά».

Με πληροφορίες από το BBC και το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Σε επίπεδα lockdown η κίνηση των οχημάτων, λόγω της έλλειψης των καυσίμων

gazzetta
gazzetta reader insider insider