Bloomberg: Οι Βρετανοί διευθυντές επιχειρήσεων είναι οι λιγότερο αισιόδοξοι για την οικονομία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Οι Βρετανοί διευθυντές επιχειρήσεων είναι οι λιγότερο αισιόδοξοι για την οικονομία
Οι απαντήσεις απεικονίζουν τα σύννεφα της καταιγίδας να συγκεντρώνονται πάνω από την ανάκαμψη, με τους καταναλωτές να ανησυχούν επίσης μπροστά σε μια επικείμενη πίεση στο βιοτικό επίπεδο.

Οι Βρετανοί διευθυντές είναι οι λιγότερο αισιόδοξοι για την οικονομία από την εποχή του lockdown του χειμώνα, αφού η εμπιστοσύνη «έπεσε απότομα» τον Σεπτέμβριο, προειδοποίησε ένα επιχειρηματικό λόμπι το οποίο επικαλείται το Bloomberg.

Με τους λογαριασμούς ενέργειας και τους φόρους να αυξάνονται, την κρίση καυσίμων να κορυφώνεται και την κυβερνητική υποστήριξη προς τους εργαζομένους να αποσύρεται, οι άνθρωποι που διοικούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είναι εντελώς αρνητικοί για τις οικονομικές προοπτικές για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Διευθυντών που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. Κάτι που είναι σε αντίθεση με την αύξηση της εμπιστοσύνης το καλοκαίρι.

Τα τρία τέταρτα των διευθυντών ετοιμάζονται για υψηλότερα κόστη τους επόμενους 12 μήνες, λίγοι περισσότεροι από τους μισούς προβλέπουν υψηλότερα έσοδα και οι εταιρείες που αναμένουν να αυξήσουν τις επιχειρηματικές επενδύσεις είναι μειοψηφία. Οι απαντήσεις απεικονίζουν τα σύννεφα της καταιγίδας να συγκεντρώνονται πάνω από την ανάκαμψη, με τους καταναλωτές να ανησυχούν επίσης μπροστά σε μια επικείμενη πίεση στο βιοτικό επίπεδο.

«Το επιχειρηματικό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί δραματικά τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε η Kίττυ Άσερ, επικεφαλής οικονομολόγος στο IoD. Οι επικεφαλής επιχειρήσεων είναι τώρα «πολύ λιγότερο σίγουροι για τη συνολική οικονομική κατάσταση». Η έρευνα σε 635 διευθυντές πραγματοποιήθηκε στις 13-27 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider