Κίνα: Προμηθευτές της Apple διακόπτουν την παραγωγή λόγω νέων περιορισμών στη χρήση ενέργειας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Προμηθευτές της Apple διακόπτουν την παραγωγή λόγω νέων περιορισμών στη χρήση ενέργειας
Στην διακοπή της παραγωγικής τους διαδικασίας σε αρκετές μονάδες που διατηρούν στην Κίνα έχουν προχωρήσει από την Κυριακή ορισμένοι στρατηγικοί προμηθευτές της Apple και της Tesla, καθώς οι νέες αποφάσεις της κινεζικής κυβέρνησης σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Στην διακοπή της παραγωγικής τους διαδικασίας σε αρκετές μονάδες που διατηρούν στην Κίνα έχουν προχωρήσει από την Κυριακή ορισμένοι στρατηγικοί προμηθευτές της Apple, καθώς οι νέες αποφάσεις της κινεζικής κυβέρνησης σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, ήδη η Unimicron Technology Corp, βασική προμηθευτής της Apple, ανακοίνωσε την Κυριακή πως τρεις μονάδες στην Κίνα αναγκάστηκαν να διακόψουν την παραγωγική διαδικασία λόγω της εφαρμογής των αποφάσεων της κυβέρνησης για την κατανάλωση ενέργειας.

Ωστόσο, η εταιρεία δεν αναμένει να επηρεαστεί σημαντικά η συνολική της παραγωγή, καθώς οι άλλες μονάδες που διατηρεί ανά την υφήλιο είναι σε θέση να καλύψουν τα κενά από τις μονάδες της Κίνας, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της.

Παρόμοια εικόνα και για την Concraft Holding, η οποία κατασκευάζει ένα από τα συστήματα ομιλίας των iPhone, η οποία ανακοίνωσε την διακοπή λειτουργίας των μονάδων παραγωγής στην κινεζική πόλη Σουιζού μέχρι την προσεχή Παρασκευή, όπως και για την Eson Precision Engineering, η οποία διέκοψε την λειτουργία των εργοστασίων της στην πόλη Κουσάν για τις επόμενες πέντε ημέρες.

Πάντως, σύμφωνα με το Reuters, τα νέα προβλήματα που παρουσιάζονται έρχονται να προστεθούν στα ήδη σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, ιδιαίτερα σε μία χρονική στιγμή που ο απρόσκοπτος εφοδιασμός των τεχνολογικών κολοσσών θεωρείται κομβικός λόγω των νέων συσκευών iPhone που βγήκαν πρόσφατα στην αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρυπτονομίσματα: Μεγάλα ανταλλακτήρια εμποδίζουν τους Κινέζους χρήστες να εγγραφούν

gazzetta
gazzetta reader insider insider