Ουγγαρία: Απρόσμενο προεκλογικό «δώρο» στον Όρμπαν από την Moody's

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουγγαρία: Απρόσμενο προεκλογικό «δώρο» στον Όρμπαν από την Moody's
Ο οίκος αξιολόγησης προχώρησε σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ευρωπαϊκής χώρας, σε Baa2 από Baa3.

Σε μια κίνηση που δεν αναμενόταν από τους αναλυτές, ο οίκος αξιολόγησης Moody's προχώρησε την Παρασκευή σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ουγγαρίας σε Baa2 από Baa3, δίνοντας ένα απρόσμενο «δώρο» στον πρωθυπουργός της χώρας, Βίκτορ Όρμπαν, που ετοιμάζεται για βουλευτικές εκλογές το 2022

Κινούμενος σε ρυθμούς προεκλογικών παροχών, ο ακροδεξιός Όρμπαν έχει υποσχεθεί τη μείωση φόρων κατά 2 δισ. δολάρια, την άρση της φορολόγησης για νέους έως 25 ετών, την ανακαίνιση κατοικιών με κρατικά κονδύλια και αύξηση στις συντάξεις.

Παρά τις επικρίσεις, ο Όρμπαν υποστηρίζει αυτές τις δεσμεύσεις λέγοντας πως η ανάκαμψη της ουγγρικής οικονομίας ξεπερνά τις προσδοκίες της κυβέρνησης, ενώ αψηφά τις προειδοποιήσεις της κεντρικής τράπεζας της Ουγγαρίας για το αυξανόμενο έλλειμμα της χώρας.

Στην ανάλυση της, η Moody's υποστηρίζει πως η ισχυρή ανάκαμψη και οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές για την οικονομία της Ουγγαρίας «θα υποστηρίξουν τη δημοσιονομική εξυγίανση και τη μείωση του χρέους της κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουγγαρία: Επιστροφές φόρων και αύξηση του κατώτατου μισθού στις προεκλογικές δεσμεύσεις του Όρμπαν

gazzetta
gazzetta reader insider insider