Οικονομία | Διεθνή
03-09-2021 | 15:10

Ευρωζώνη: Mείωση στις λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο - Σε κάμψη οι online αγορές

Newsroom
Μοιράσου το
Ευρωζώνη: Mείωση στις λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο - Σε κάμψη οι online αγορές
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης, ήταν πολύ ασθενέστερες από ό, τι αναμενόταν τον Ιούλιο, μειωμένες κυρίως από την απότομη πτώση του αριθμού των αγαθών που αγοράστηκαν μέσω διαδικτύου.

Η Eurostat ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι λιανικές πωλήσεις στις 19 χώρες του ευρώ μειώθηκαν κατά 2,3% τον Ιούλιο έναντι του Ιουνίου, αλλά ήταν ακόμη 3,1% υψηλότερες από τον Ιούλιο του 2020.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μηνιαία αύξηση 0,1% και αύξηση 4,8% σε ετήσια βάση.

Οι πωλήσεις του Ιουνίου αναθεωρήθηκαν ελαφρά, σε αύξηση 1,8% από 1,5% σε μηνιαία βάση και σε 5,4% από 5,0% σε ετήσια βάση.

Η Eurostat ανέφερε ότι οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου και μέσω ταχυδρομικών παραγγελιών μειώθηκαν περισσότερο τον Ιούλιο, κατά 7,3%, ενώ οι πωλήσεις καυσίμων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 1,6% και οι πωλήσεις τροφίμων μειώθηκαν κατά 0,7%.

Ωστόσο, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2020, οι αριθμοί των λιανικών πωλήσεων αυξήθηκαν, με τις πωλήσεις στο διαδίκτυο να είναι 11,2% υψηλότερες, τα καύσιμα αυτοκινήτων 0,6% και τις πωλήσεις τροφίμων 1,1% αυξημένες.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωζώνη: Οι ελλείψεις στην προσφορά «φρενάρουν» την επιχειρηματική δραστηριότητα