Ευρωζώνη: Mείωση στις λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο - Σε κάμψη οι online αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ευρωζώνη: Mείωση στις λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο - Σε κάμψη οι online αγορές
Η Eurostat ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι λιανικές πωλήσεις στις 19 χώρες του ευρώ μειώθηκαν κατά 2,3% τον Ιούλιο έναντι του Ιουνίου, αλλά ήταν ακόμη 3,1% υψηλότερες από τον Ιούλιο του 2020.

Οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης, ήταν πολύ ασθενέστερες από ό, τι αναμενόταν τον Ιούλιο, μειωμένες κυρίως από την απότομη πτώση του αριθμού των αγαθών που αγοράστηκαν μέσω διαδικτύου.

Η Eurostat ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι λιανικές πωλήσεις στις 19 χώρες του ευρώ μειώθηκαν κατά 2,3% τον Ιούλιο έναντι του Ιουνίου, αλλά ήταν ακόμη 3,1% υψηλότερες από τον Ιούλιο του 2020.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μηνιαία αύξηση 0,1% και αύξηση 4,8% σε ετήσια βάση.

Οι πωλήσεις του Ιουνίου αναθεωρήθηκαν ελαφρά, σε αύξηση 1,8% από 1,5% σε μηνιαία βάση και σε 5,4% από 5,0% σε ετήσια βάση.

Η Eurostat ανέφερε ότι οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου και μέσω ταχυδρομικών παραγγελιών μειώθηκαν περισσότερο τον Ιούλιο, κατά 7,3%, ενώ οι πωλήσεις καυσίμων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 1,6% και οι πωλήσεις τροφίμων μειώθηκαν κατά 0,7%.

Ωστόσο, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2020, οι αριθμοί των λιανικών πωλήσεων αυξήθηκαν, με τις πωλήσεις στο διαδίκτυο να είναι 11,2% υψηλότερες, τα καύσιμα αυτοκινήτων 0,6% και τις πωλήσεις τροφίμων 1,1% αυξημένες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Αυτοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες της Εφορίας και του e-ΕΦΚΑ - Δείτε τις λίστες

Εργασιακό νομοσχέδιο: Fast track προσλήψεις, ευέλικτη διευθέτηση χρόνου εργασίας - Όλες οι αλλαγές, τι ισχύει με τις άδειες

Χατζηδάκης: Νέοι πόροι 8 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία μέχρι το 2032 – Όσο «μισό Ταμείο Ανάκαμψης»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider