Άνοδος για τις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος για τις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων
Ομόλογα
Ανοδικά κινούνται την Τετάρτη οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται πλέον στις εργασίες του ετήσιου συμποσίου Jackson Hole της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ανοδικά κινούνται την Τετάρτη οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται πλέον στις εργασίες του ετήσιου συμποσίου Jackson Hole της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, όπου θα παρευρεθούν κορυφαίοι τραπεζίτες από ολόκληρο τον κόσμο.

Αναλυτικότερα, η απόδοση του δεκαετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ κινείται στο 1,312% με άνοδο 0,02, ενώ άνοδο 0,01% σημειώνει και η απόδοση του 30ετούς ομολόγου, που διαμορφώνεται στο 1,919%.

Οι εργασίες του συμποσίου Jackson Hole θα ξεκινήσουν την προσεχή Πέμπτη, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του επικεφαλής της Fed Jerome Powell, καθώς οι επενδυτές περιμένουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ακριβή χρόνο περικοπής του προγράμματος αγοράς ομολόγων ύψους 120 δισ. δολαρίων το μήνα εκ μέρους της Fed.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Σεπτεμβρίου τις συζητήσεις για το tapering.

«Εκτιμούμε πως η αύξηση των επιτοκίων έχει δρόμο ακόμα μέχρι να συμβεί, οπωσδήποτε όμως όχι εντός του 2021 αλλά μέσα στο 2022», τόνισε στο αμερικανικό δίκτυο ο Antoine Lesne, επικεφαλής αναλυτής της State Street Global Advisors.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider