ΕΕ: 41 εκατ. ευρώ σε φτωχές χώρες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕ: 41 εκατ. ευρώ σε φτωχές χώρες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού
Συνολικά 10 εκατ. ευρώ θα διοχετευτούν προς την UNICEF του ΟΗΕ για παράδοση εμβολίων κατά της νόσου σε παιδιά υπό το πρόγραμμα εμβολιασμών COVAX.

Το ποσό των 41 εκατ. ευρώ θα προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενίσχυση φτωχών και πολύ φτωχών τρίτων χωρών απέναντι στην κρίση της πανδημιάς στο κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, 31 εκατ. ευρώ θα διοχετευτούν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, με στόχο την ενίσχυση των συστημάτων υγείας, την υποστήριξη για τη διαχείριση κρουσμάτων κορονοϊού και την ενίσχυση των τοπικών πληθυσμών.

Ακόμα 10 εκατ. ευρώ θα διοχετευτούν προς την UNICEF του ΟΗΕ για παράδοση εμβολίων κατά της νόσου σε παιδιά υπό το πρόγραμμα εμβολιασμών COVAX.

Ο Επίτροπος της Κομισιό για την Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνες Λέναρτσιτς, «οι ενισχύσεις που ανακοινώθηκαν θα βοηθήσουν για την αντιμετώπιση των άμεσων επιπτώσεων του κορονοϊού, ειδικότερα ευάλωτες κοινότητες, όπως οι πρόσφυγες Ροχίνγκια στο Μπαγκλαντές και οι ιθαγενείς πληθυσμού στη Λατινική Αμερική».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider