Διεθνή
13-08-2021 | 08:57

Βρετανία: Ο πληθυσμός που έχει γεννηθεί στο εξωτερικό διπλασιάστηκε την τελευταία 10ετία -Φόβοι για την κοινωνική συνοχή

Newsroom
Μοιράσου το
Βρετανία: Ο πληθυσμός που έχει γεννηθεί στο εξωτερικό διπλασιάστηκε την τελευταία 10ετία -Φόβοι για την κοινωνική συνοχή
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο πληθυσμός της Βρετανίας που έχει γεννηθεί στο εξωτερικό διπλασιάστηκε στους 9 εκατομμύρια την τελευταία δεκαετία, φέρνοντας στο προσκήνιο τον προβληματισμό για τη μετανάστευση και την κοινωνική συνοχή, σύμφωνα με ανάλυση εταιρείας ερευνών που παρουσιάζει το Bloomberg.

Περίπου οι μισές γεννήσεις σε μεγάλες βρετανικές πόλεις το 2019 προήλθαν από μια μητέρα που έχει γεννηθεί εκτός Ην. Βασιλείου, σύμφωνα με τον οργανισμό Migration Watch U.K. Οι εθνικές μειοψηφίες είναι πλέον πλειοψηφίες σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Σλάου, το Λέισεστερε και το Λούτον.

Το baby boom των μεταναστών -Περίπου οι μισές γεννήσεις στις βρετανικές πόλεις είναι από αλλοδαπή μητέρα

Εικόνα

Τα ευρύματα αυτά αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες για τον βαθμό μετανάστευσης προς το Ην. Βασίλειο πριν την πανδημία, ο οποίος συνέβαλε στην απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ώθησε τους ψηφοφόρους προς το Συντηρητικό Κόμμα υπό τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

«Η ταχέως μεταβαλλόμενη φύση των πόλεων μας θέτει σοβαρούς κινδύνους για τη μετανάστευση και θα αποτελέσει πραγματική πηγή ανησυχίας για πολλούς στη χώρα», εκτιμά ο πρόεδρος του Migration Watch U.K. Chairman Alp Mehmet, καλώντας για περιορισμό της μετανάστευσης.

Ξένος Πληθυσμός - Οι βρετανικές πόλεις με τον μεγαλύτερο πληθυσμό ατόμων που γεννήθηκαν στο εξωτερικό

Εικόνα

Ο συγκριτικά μεγάλος πληθυσμός ξένων στη Βρετανία είναι μια κληρονομιά των προγραμμάτων των κυβερνήσεων των Εργατικών και των Συντηρητικών που άνοιξαν τις πόρτες στους μετανάστες τις τελευταίες δύο δεκαετίες, μια πολιτική που είχε στόχο να διασφαλίσει ότι η οικονομία είχε αρκετούς εργαζόμενους να αναπτυχθεί χωρίς να χρειαστεί να αυξήσει τους μισθούς και τον πληθωρισμό. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.