ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε το πακέτο 3,5 τρισ. δολαρίων του Μπάιντεν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε το πακέτο 3,5 τρισ. δολαρίων του Μπάιντεν
Ανοίγει ο δρόμος για τη νομοθέτηση της οικονομικής ατζέντας του Λευκού Οίκου σε πολιτικές σχετικά με την κλιματική αλλαγή, την υγειονομική μέριμνα, τα εργασιακά και την παιδεία.

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε το συμπληρωματικό πακέτο των Δημοκρατικών και του προέδρου Τζο Μπάιντεν για επέκταση του νομοσχεδίου υποδομών, το ύψος του οποίου ανέρχεται στα 3,54 τρισ. δολάρια.

Το πακέτο εγκρίθηκε με ψήφους 50 υπέρ και 49 κατά, ανοίγοντας το δρόμο για τη νομοθέτηση της οικονομικής ατζέντας του Λευκού Οίκου σε πολιτικές σχετικά με την κλιματική αλλαγή, την υγειονομική μέριμνα, τα εργασιακά και την παιδεία, όπως σημειώνει το CNBC.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως η διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του πακέτου των 3,5 τρισ. δολαρίων διήρκησε 14 ώρες.

Καθώς οι Δημοκρατικοί έχουν μικρές πλειοψηφίες και στα δύο σώματα του Κογκρέσου, θα χρειαστεί να διαμορφώσουν ένα πακέτο που θα κερδίσει την υποστήριξη τόσο των προοδευτικών, όπως η βουλευτής Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, που θέλουν σθεναρή δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όσο και των μετριοπαθών, περιλαμβανομένης της γερουσιαστή Κίρστεν Σινέμα, οι οποίοι είχαν εκφράσει ανησυχία για το μέγεθος του νομοσχεδίου.

Η ψήφιση έρχεται μετά από το πράσινο φως που έδωσαν χθες οι Αμερικανοί γερουσιαστές στο το σχέδιο υποδομών αξίας 1 τρισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε το ιστορικό ν/σ υποδομών ύψους 3 τρισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider