Τα «γεράκια» της ΕΚΤ συνασπίζονται ξανά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα «γεράκια» της ΕΚΤ συνασπίζονται ξανά
«Είχα τις επιφυλάξεις μου όπως και οι άλλοι δύο κεντρικοί τραπεζίτες» δήλωσε ο Holzmann.

Μετά τον Weidmann και τον Wunsch και ο Holzmann (κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας) εξέφρασε ανοιχτά μιλώντας στο CNBC τους ενδοιασμούς και τις επιφυλάξεις του σχετικά με τις τελευταίες κινήσεις της ΕΚΤ γύρω από το μέτωπο της χαλαρής νομισματικής πολιτικής.

«Είχα τις επιφυλάξεις μου όπως και οι άλλοι δύο κεντρικοί τραπεζίτες» δήλωσε ο Holzmann. Οι δηλώσεις του έρχονται μετά την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας ότι η ΕΚΤ θα ακολουθήσει μια «επίμονα χαλαρή προσαρμοστική» πολιτική, κάτι που σημαίνει ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα στο άμεσο μέλλον, μέχρι ο πληθωρισμός να ευθυγραμμίζεται με τον στόχο του 2%.

«Θα θέλαμε ένα διαφορετικό guidance, που δεν θα μας δεσμεύει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στην ευελιξία και σε περίπτωση που ο πληθωρισμός απαιτήσει μια νωρίτερα από το αναμενόμενο απόσυρση των προγραμμάτω», είπε.

Μιλώντας στο CNBC την περασμένη εβδομάδα, το μέλος της ΕΚΤ Pierre Wunsch, που συγκαταλέγεται επίσης στα «γεράκια», επιβεβαίωσε ότι είχε καταψηφίσει την τελευταία αναθεώρηση του guidance για τα επιτόκια, λέγοντας ότι δεν ήθελε να δεσμευτεί για έναν πιθανό χρονικό ορίζοντα πέντε ή έξι ετών περαιτέρω τόνωσης. Αναφορές των ΜΜΕ ανέφεραν επίσης ότι ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Jens Weidmann καταψήφισε το νέο guidance.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πώς η ΕΚΤ μπορεί να «χτίσει γέφυρα» για τα ελληνικά ομόλογα

gazzetta
gazzetta reader insider insider