ΗΠΑ: Το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να «ξεμείνει» από ρευστό μέχρι τον Νοέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να «ξεμείνει» από ρευστό μέχρι τον Νοέμβριο
Προς αναζήτηση 122 τρισ. δολαρίων μέχρι το Νοέμβριο βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Προς αναζήτηση 122 τρισ. δολαρίων μέχρι το Νοέμβριο βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, το οποίο κινδυνεύει να μείνει με «άδεια» ταμεία αν δεν αυξηθεί το όριο χρέους, προειδοποιεί το Γραφείο Προϋπολογισμού (CBO).

Σύμφωνα με το Forbes, το CBO προειδοποιεί πως αν μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες δεν υπάρξει αύξηση του ορίου χρέους, τότε το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να συγκεντρώσει άμεσα περί τα 122 τρισ. δολάρια για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, την ώρα που το θέμα φαίνεται να έχει «παγώσει», καθώς Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί διαφωνούν για το κόστος του προγράμματος υποδομών του Τζο Μπάιντεν.

Με βάση το Bipartisan Budget Act of 2019, το Κογκρέσο καλείται να έχει λάβει μια απόφαση για το όριο χρέους που ισχύει σήμερα, μέχρι την 1η Αυγούστου. Αν αυτό δεν γίνει, τότε το Treasury θα πρέπει να λάβει «εξαιρετικά μέτρα», όπως μειώσεις στο ομοσπονδιακό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα και στα κονδύλια για τα επιδόματα βετεράνων και συνταξιούχων των κυβερνητικών υπηρεσιών

Ακόμα και έτσι όμως, η «ανακούφιση» θα κρατήσει λίγο, καθώς σύμφωνα με το CBO, εκτιμάται πως το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ θα «ξέμενε» από ρευστότητα μέχρι το πρώτο τρίμηνο του νέου οικονομικού έτους, που ξεκινάει την 1η Οκτωβρίου.

Φωτογραφία: AssociatedPress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: «Μπλόκο» Ρεπουμπλικανών σε συζήτηση για την προώθηση του νομοσχεδίου υποδομών

gazzetta
gazzetta reader insider insider