Κίνα: «Έκρηξη» των εξαγωγών τον Ιούνιο, παρά τις καθυστερήσεις στα λιμάνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: «Έκρηξη» των εξαγωγών τον Ιούνιο, παρά τις καθυστερήσεις στα λιμάνια
Οι εξαγωγές επιταχύνθηκαν 32,2% τον Ιούνιο σε ετήσια βάση, ανακοίνωσε η τελωνειακή υπηρεσία την Τρίτη, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για επιβράδυνση στο 23%.

Οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν αναπάντεχα τον Ιούνιο, ξεπερνώντας τις επιπτώσεις της διακοπής λειτουργίας των λιμανιών στην νότια Κίνα, και βοηθώντας να ενισχυθεί η οικονομία εν μέσω ανησυχιών πως η ανάπτυξη έχει αρχίσει να επιβραδύνεται.

Οι εξαγωγές επιταχύνθηκαν 32,2% τον Ιούνιο σε ετήσια βάση, ανακοίνωσε η τελωνειακή υπηρεσία την Τρίτη, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για επιβράδυνση στο 23%. Οι εισαγωγές «σκαρφάλωσαν» στο 36,7%, επίσης ξεπερνώντας τις προσδοκίες για 29,5%. Εξ αυτού προκύπτει ένα εμπορικό πλεόνασμα 51,5 δισ. δολαρίων το μήνα, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο.

Η παγκόσμια ζήτηση για κινεζικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών ειδών και εξοπλισμού για εργασία από το σπίτι, βοήθησαν να στηριχθούν οι εξαγωγές φέτος, και τα στοιχεία έδειξαν μια ευρεία επέκταση, με ενισχυμένες παραδόσεις ειδών όπως κινητά, πετρελαιοειδή και παπούτσια. Η αύξηση στην ζήτηση σημειώθηκε παρά την αναθέρμανση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Νότιο Κίνα, η οποία προκάλεσε καθυστερήσεις στις παραδόσεις σε μερικά από τα μεγαλύτερα λιμάνια μέσα στον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider