Παπαθανάσης: Βασικό εργαλείο για την επόμενη μέρα οι επενδύσεις

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπαθανάσης: Βασικό εργαλείο για την επόμενη μέρα οι επενδύσεις
Δύο νέα νομοθετήματα θα βελτιώσουν το επενδυτικό περιβάλλον σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης στο συνέδριο του Economist.

Στα δύο σημαντικά νομοθετήματα που έρχονται το επόμενο διάστημα για την προσέλκυση επενδύσεων αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης στο συνέδριο του Economist χαρακτηρίζοντας τις επενδύσεις ως βασικό εργαλείο για την επόμενη μέρα.

Το πρώτο σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση είναι «η «Βίβλος» των στρατηγικών επενδύσεων όπου κάθε επενδυτής θα μπορεί να βρει εκεί όλα όσα χρειάζεται για να επενδύσει. Αλλάξαμε δηλαδή ριζικά τον τρόπο που λειτουργεί το κράτος όταν λαμβάνει ένα αίτημα. Όλα γίνονται πολύ πιο γρήγορα με έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο» επεσήμανε.

Το δεύτερο νομοθέτημα είναι ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, ο οποίος σύμφωνα με τον Aναπληρωτή υπουργό, έχει θεματική προσέγγιση με το κράτος να μπορεί να έχει πιο ενισχυμένη παρουσία στους τομείς που θέλει να στηρίξει. «Και θέλουμε να στηρίξουμε την έρευνα και την καινοτομία καθώς η Ελλάδα εξελίσσεται σε έναν τεχνολογικό κόμβο» σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης.

«Κι αυτό γίνεται, διότι έχουμε και το ανθρώπινο κεφάλαιο και το σχετικό περιβάλλον. Βλέπουμε τις επενδύσεις ως βασικό εργαλείο για την επόμενη μέρα. Και βέβαια έχουμε μια σειρά από εργαλεία, χρηματοδοτικά και μη» τόνισε, επισημαίνοντας ότι «περίπου 120 δισ. ευρώ θα «πέσουν» στην οικονομία μέσα στα επόμενα 5 έως 7 χρόνια».

Παράλληλα ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι «την τελευταία διετία περάσαμε 193 νομοθετήματα» η πλειονότητα των οποίων όπως είπε, αφορούσε τη λειτουργία του κράτους και τη μείωση της γραφειοκρατίας ενώ επεσήμανε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια».

Όπως σημείωσε τέλος ο Αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να δημιουργήσει ένα «εξαιρετικά φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις, όπου η διεθνής κοινότητα και οι επενδυτές θα νιώθουν άνετα. Νομίζω ότι τα καταφέρνουμε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider