Ελλάδα
04-06-2021 | 12:34

Χρ. Σταϊκούρας για ΑΕΠ: Ανθεκτικότητα και αντοχή επέδειξε η ελληνική οικονομία παρά την πανδημία

Newsroom
Μοιράσου το
Χρ. Σταϊκούρας για ΑΕΠ: Ανθεκτικότητα και αντοχή επέδειξε η ελληνική οικονομία παρά την πανδημία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Ανθεκτικότητα και αντοχή» επέδειξε η ελληνική οικονομία «παρά το υψηλό κόστος που υπέστη εξαιτίας της αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης», είναι το σχόλιο του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για την ηπιότερη μείωση του ΑΕΠ σε σχέση με τις προβλέψεις, με βάση την δημοσιοποίηση από την ΕΛΣΤΑΤ των προσωρινών στοιχείων α’ τριμήνου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 2,3% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020», σχολίασε ο υπουργός.

«Η εξέλιξη αυτή αποκαλύπτει την ορθότητα των επιλογών, τη σύνεση, τα γρήγορα αντανακλαστικά, το ορθολογικό σχέδιο και τη συστηματική δράση της Κυβέρνησης, την αντοχή νοικοκυριών και επιχειρήσεων και, βεβαίως, την προσαρμοστικότητα κλάδων της οικονομίας στις έκτακτες συνθήκες και στα νέα δεδομένα.

Η ελληνική οικονομία φαίνεται να ξεπερνά με απώλειες, αλλά όρθια και σε λειτουργικό επίπεδο, αυτή την πρωτοφανή καταιγίδα».

«Από ’δω και εμπρός», κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας, «με αυτοπεποίθηση και υπευθυνότητα, χωρίς να παραγνωρίζουμε τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε ακόμη μπροστά μας, θα καταφέρουμε να διασφαλίσουμε την ταχύτερη δυνατή ανάταξη της οικονομίας και την επίτευξη ισχυρής, διατηρήσιμης, έξυπνης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης».

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το ΑΕΠ παρά την πανδημία άντεξε: Μείωση 2,3% το πρώτο τρίμηνο – Άνοδος 4,4% σε σχέση με το τέλος του 2020