Δεν προβαίνει σε αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας η Moody's

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν προβαίνει σε αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας η Moody's
Αναβάλλει την προγραμματισμένη αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας η Moody's.

Ανέβαλε την προγραμματισμένη αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας η Moody's, «σήμα» περιορισμένων κινήσεων που είχε στείλει και ο Colin Ellis μιλώντας στο insider.gr

Αξίζει να επισημάνουμε πως η Ελλάδα απέχει τρία σκαλοπάτια από την επενδυτική βαθμίδα, καθώς αξιολογείται με «Ba3» με σταθερό outlook.

Ωστόσο πρόσφατα ο οίκος είχε επισημάνει πως, η Ελλάδα θα ανακάμψει με ρυθμό 3,6% φέτος αφού η οικονομική δραστηριότητα στο πρώτο μισό του έτους παραμένει περιορισμένη εξαιτίας της αβεβαιότητας που κυριαρχεί με την πορεία της πανδημίας, παρά την αυξημένη διαθεσιμότητα εμβολίων. Οι προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας αναμένεται να ενισχυθούν αισθητά από το 2022 και μετά, καθώς η αυξανόμενη απορρόφηση των ευρωπαϊκών κεφαλαίων ενισχύει τις επενδύσεις, με την επιτυχία να εξαρτάται από την ικανότητα της Ελλάδας να απορροφήσει και να διαθέσει εγκαίρως και αποτελεσματικά τα κεφάλαια. Παράλληλα, όπως σημειώνει, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για την αντιμετώπιση των εμποδίων του παρελθόντος της χώρας που είχαν οδηγήσει σε χαμηλές δημόσιες επενδύσεις καθώς και για τον προσδιορισμό των έργων που είναι σε προτεραιότητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider