Σταϊκούρας: Κούρεμα οφειλών έχει γίνει με τις επιστρεπτέες προκαταβολές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Κούρεμα οφειλών έχει γίνει με τις επιστρεπτέες προκαταβολές
Στην ενδεχόμενη διαγραφή οφειλών αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας πως «θα πρέπει να δούμε την κατάσταση στην Ευρώπη και την Ελλάδα το επόμενο διάστημα».

Στην ενδεχόμενη διαγραφή οφειλών αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δηλώνοντας πως «κούρεμα οφειλών έχει γίνει με τις επιστρεπτέες προκαταβολές» τονίζοντας πως «θα πρέπει να δούμε την κατάσταση στην Ευρώπη και την Ελλάδα το επόμενο διάστημα».

Παράλληλα, ο ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε την ενεργοποίηση του νέου νόμου από την 1η Ιουνίου για την εξόφληση οφειλών, έως 240 δόσεις, για όσους επλήγησαν από την πανδημία και είναι αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς, ενώ προανήγγειλε πρόγραμμα άνω των 400 εκατομμύριων ευρώ για τη στήριξη του κλάδου.

Συγκεκριμένα, σχετικά με το πρόγραμμα των 400 εκατ. ευρώ ανέφερε πως ο κλάδος του τουρισμού έχει στηριχθεί το προηγούμενο διάστημα και θα συνεχίζει να στηρίζεται με πρόσθετα εργαλεία που επεξεργάζεται το υπουργείο.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, αναφέρθηκε επίσης στη δημοσιονομική ευελιξία της χώρας, καθώς η κυβέρνηση παίρνει τα κατάλληλα μέτρα για να στηρίξει την κοινωνία, ενώ τόνισε πως το 2022 θα πρέπει να υπάρξει δημοσιονομική προσαρμογή, καθώς θα αποσύρονται σταδιακά κάποια μέτρα στήριξης και δεν θα υπάρχει διόγκωση δαπανών ενώ η οικονομία θα λειτουργεί καλύτερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις: Νέα καταληκτική προθεσμία στο ΚΕΑΟ

Σταϊκούρας: Συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας και να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας

gazzetta
gazzetta reader insider insider