Γεωργιάδης: Πώς θα επιδοτηθούν τα γυμναστήρια – Εξετάζεται στήριξη στο θέμα των ενοικίων

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Πώς θα επιδοτηθούν τα γυμναστήρια – Εξετάζεται στήριξη στο θέμα των ενοικίων
γεωργιάδης
Τη στήριξη και των γυμναστηρίων στο θέμα των ενοικίων, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Β. Κεγκέρογλου.

Διευκρινίσεις σχετικά με την επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ των γυμναστηρίων έδωσε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έκανε γνωστό ο ίδιος χθες, 28 - 30 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα του ΕΣΠΑ για το πρόγραμμα στήριξης των γυμναστηρίων και των παιδότοπων, προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ και το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης για την ψηφιακή αναβάθμιση των δικηγόρων, προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ.

«Το πρόγραμμα αυτό θα έχει σύνδεση της επιδότησης μέσω ΕΣΠΑ στα γυμναστήρια ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων. Με έναν εργαζόμενο θα λαμβάνουν 4.000 ευρώ, με περισσότερους θα φτάνει 8.000 - 12.000 ευρώ και με 9 εργαζομένους και πάνω 17.000 ευρώ» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι τα χρήματα αυτά είναι μη επιστρεπτέα. «Είναι επιδότηση με σκοπό να βοηθηθούν τα γυμναστήρια κατά το διάστημα της επανεκκινήσεώς τους με κεφάλαιο κίνησης, ώστε να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας και να μπορέσουν να ρυθμίσουν καλά την επανέναρξη της δραστηριότητάς τους».

Ο υπουργός Ανάπτυξης άφησε παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω στήριξη του κλάδου και συγκεκριμένα στο θέμα των ενοικίων.

«Πράγματι τα μέτρα στήριξης που έχουμε στο μυαλό μας για τη συνέχεια, δηλαδή μετά το άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων, αξιολογούν ως πρωτεύον θέμα τη στήριξή μας στα ενοίκια για τα γυμναστήρια. Μιλάω για τα γυμναστήρια γιατί, όπως είδατε, στο λιανικό εμπόριο παραδείγματος χάριν, υπήρξε στήριξη στο ενοίκιο και αφού άνοιξε το λιανικό εμπόριο. Στην εστίαση υπήρξε στήριξη και αφού άνοιξε η εστίαση. Ασφαλώς το ίδιο θα γίνει και με τα γυμναστήρια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι «θα πρέπει να υπάρχει έστω μερικώς η δυνατότητα αναστολής εργαζομένων για να μπορέσουν να μπουν σιγά – σιγά και ομαλά στον οικονομικό τους κύκλο».

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί ο κλάδος θα ανοίξει στις 31 Μαΐου. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη το υγειονομικό πρωτόκολλο βάσει του οποίου θα ανοίξει, δεν θα είναι πολύ διαφορετικό από πέρσι, θα έχει σίγουρα self-test για τους εργαζομένους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider