Τι αλλάζει από σήμερα σε λιανεμπόριο και εστίαση

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι αλλάζει από σήμερα σε λιανεμπόριο και εστίαση
Τέλος από σήμερα σε click inside στα καταστήματα και sms στο 13032. Αλλάζει το ωράριο στην εστίαση.

Ελεύθερα, χωρίς ραντεβού, θα γίνονται από σήμερα οι αγορές στα εμπορικά καταστήματα καθώς σταματούν οι μέθοδοι click away και click inside, όπως και η αποστολή sms στο 13032. Παραμένει ωστόσο ο περιορισμός στον αριθμό των πελατών που μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα εντός του καταστήματος, ένας ανά 25 τμ., καθώς και η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Ο εμπορικός κόσμος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άρση των περιορισμών με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρο Καφούνη να σημειώνει ότι «το εμπόριο, όπως και το σύνολο της κοινωνίας, πλήρωσε ακριβά τους συνεχόμενους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις. Είμαι βέβαιος ότι πλέον αφήσαμε τα δύσκολα πίσω, οφείλουμε όμως για το διάστημα που απομένει μέχρι την οριστική αποδρομή της πανδημίας να συνεχίσουμε την στοχευμένη στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη. Επιβάλλεται όμως όλοι μαζί, επαγγελματίες, καταναλωτές και επισκέπτες, να συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε με το ίδιο αίσθημα ευθύνης που επιδείξαμε έως σήμερα, ώστε η πορεία προς την οριστική λύση να επιταχυνθεί».

Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις ολοκληρώνονται το Σάββατο, ωστόσο αρκετά καταστήματα αναμένεται να συνεχίσουν τις προσφορές καθώς παραμένει μεγάλος ο όγκος των αποθεμάτων που έχουν αδιάθετα στα ράφια τους.

Νέο ωράριο στην εστίαση – Τι θα γίνει με τους εσωτερικούς χώρους

Με νέο ωράριο θα λειτουργεί από σήμερα η εστίαση καθώς η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινά πλέον στις 00.30. Η παράταση με 1,5 επιπλέον ώρα στη λειτουργία τους δίνει «ανάσα» τόσο σε εστιατόρια όσο και σε μπαρ που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τον περιορισμό του ωραρίου έως τις 10.45. Τα καταστήματα εστίασης πάντως θα συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς μουσική, όλο τον Μάιο.

Όσον αφορά στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης η δυνατότητα λειτουργίας σε εσωτερικούς χώρους με κάλυψη του 70 % της δυναμικότητας, θα δοθεί όταν το 50% του ενηλίκου πληθυσμού θα είναι εμβολιασμένο.

Οι χώροι δεξιώσεων τέλος θα επαναλειτουργήσουν από τις 31 Μαΐου σε εξωτερικούς χώρους σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης, δηλαδή με το ωράριο λειτουργίας που θα ισχύει, 6 άτομα ανά τραπέζι και με τις απαραίτητες αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άρση περιοριστικών μέτρων - Τι αλλάζει από σήμερα

gazzetta
gazzetta reader insider insider