Γερμανικός Τύπος: Ιωάννινα, η ελληνική Silicon Valley

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανικός Τύπος: Ιωάννινα, η ελληνική Silicon Valley
Η TeamViewer από την πόλη Γκέπινγκεν δεν είναι η μόνη εταιρεία πληροφορικής που επέλεξε την Ελλάδα ως έδρα για να αναπτύξει τις δραστηριότητές της.

Αναφορά στις τις γερμανικές επιχειρήσεις πληροφορικής που εγκαθίστανται στα Ιωάννινα κάνει η Rheinische Post, ενώ άλλα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου αναφέρονται στο Πάσχα της Ελλάδα.

Όπως μεταφέρει η Deutsche Welle, η Rheinische Post σημειώνει «όταν ο Φιλιπ Ντόιτσερ, μηχανικός πληροφορικής στη γερμανική εταιρεία λογισμικού TeamViewer, άκουσε για πρώτη φορά για τα Ιωάννινα σκέφτηκε: Φαίνεται ενδιαφέρον, αλλά που είναι;» Έτσι αρχίζει η ανταπόκριση της Rheinische Post, παρουσιάζοντας μία πόλη άγνωστη στο γερμανικό κοινό: Τα Ιωάννινα, τη Silicon Valley της Ελλάδας» όπως λέει ο δήμαρχος της πόλης Μωϋσής Ελισάφ, ένας χαρακτηρισμός που υιοθετεί η εφημερίδα του Ντίσελντορφ.

«Σήμερα ο Ντόιτσερ είναι επικεφαλής της ελληνικής TeamViewer με έδρα τα Ιωάννινα», αναφέρει η Rheinische Post. «Η θυγατρική επιχείρηση αναπτύχθηκε με γρήγορους ρυθμούς. ‘Ξεκινήσαμε στα τέλη του 2019 με 18 συνεργάτες' λέει ο Ντόιτσερ. ‘Τώρα είναι ήδη 41, υπολογίζουμε φέτος να φτάσουμε τους 50, ενώ ο μακροχρόνιος σχεδιασμός προβλέπει 150 συνεργάτες'. Η TeamViewer από την πόλη Γκέπινγκεν δεν είναι η μόνη εταιρεία πληροφορικής που επέλεξε την Ελλάδα ως έδρα για να αναπτύξει τις δραστηριότητές της. Πριν από τους Σουαβούς είχε ήδη εγκατασταθεί στα Ιωάννινα η εταιρεία P&I από το Βίσμπαντεν».

Ποια είναι τα συγκρητικά πλεονεκτήματα; «Υπέρ της Ελλάδας συνηγηρεί ο συνδυασμός ενός αξιόλογου και ακόμη ανεκμετάλλευτου ανθρώπινου δυναμικού, των καλών τοπικών συνθηκών και της υποστήριξης που παρέχει η πολιτική. Η επιλογή των Ιωαννίνων οφείλεται κυρίως στο πανεπιστήμιο της πόλης, το οποίο, με 20.000 φοιτητές, ανήκει στα πιο αναγνωρσμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Ιδιαίτερα η Σχολή Πληροφορικής, που ιδρύθηκε το 1993, έχει εξαιρετική φήμη». Υπάρχει όμως και ένα άλλο στοιχείο που μετράει για τον Φϊλιπ Ντόιτσερ: «Ο ανταγωνισμός στην τοπική αγορά εργασίας δεν είναι ιδιαίτερα έντονος, κατά συνέπεια έχουμε πολλές πιθανότητες να προσλάβουμε, αλλά και να κρατήσουμε τους καλύτερους που εντοπίζουμε στην περιοχή. Στα Ιωάννινα πολλοί συνεργάτες είναι ακόμη καινούριοι, αλλά μπαίνουν γρήγορα στο πνεύμα της επιχείρησης και ταυτίζονται με την TeamViewer».

Η Ελλάδα περιορίζει τις εκδρομές στην περίοδο των εορτών» επιγράφεται άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της Süddeutsche Zeitung. Μεταξύ άλλων διαβάζουμε: «Πολλή ζέστη θα έχει στο ορθόδοξο Πάσχα στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο, οι προγνώσεις κάνουν λόγο για 35 βαθμούς, μπορεί και περισσότερο, ωστόσο δεν προβλέπεται ιδιαίτερη καλοκαιρινή ανεμελιά σε αυτή τη γιορτή. Ήδη από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η Ελληνική Αστυνομία εγκαθιστά σταθμούς ελέγχου γύρω από την Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις, για να επιβεβαιώσει ότι όσοι εγκαταλείπουν τη μόνιμη κατοικία τους μπορούν πράγματι να επικαλεστούν για τη μετακίνησή τους ‘σημαντικούς λόγους’. Σε αυτούς περιλαμβάνονται επαγγελματικές υποχρεώσεις, ένα έκτακτο ιατρικό περιστατικό ή και η κηδεία στενού συγγενή».

Η εφημερίδα του Μονάχου σημειώνει ότι «η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να μην εξελιχθεί η Μεγάλη Εβδομάδα σε εστία υπερμετάδοσης, με τον ιό να μεταδίδεται από τις μεγάλες πόλεις στα νησιά και να εξαπλώνεται εκεί. Μία τέτοια εξέλιξη θα κατέστρεφε τις ελπίδες για μία αξιόλογη τουριστική σεζόν, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 15 Μαΐου. Γι αυτό άλλωστε η καμπάνια εμβολιασμού εστιάζει ιδιαίτερα σε δημοφιλείς προορισμούς του καλοκαιριού».

Περισσότερες πτήσεις για Ελλάδα από το Αμβούργο

Η βόρεια Γερμανία φαίνεται ότι «ψηφίζει Ελλάδα», εάν ευσταθούν οι πληροφορίες της Aero.Telegraph, ιστοσελίδας εξειδικευμένης την αεροπλοία και τον τουρισμό. Αξιολογώντας το θερινό πρόγραμμα πτήσεων από το διεθνές αεροδρόμιο του Αμβούργου ο συντάκτης επισημαίνει ότι «οι αεροπορικές εταιρείες επεκτείνουν την προσφορά τους, ιδιαίτερα προς την Ελλάδα, προκειμένου να αναταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση. Αυτό το καλοκαίρι προγραμματίζονται 47 πτήσεις την εβδομάδα προς την Ελλάδα. Οι αεροπορικές εταιρείες Eurowings, Condor και Aegean Airlines έχουν αυξήσει τα δρομολόγιά τους κατά 80% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2020».

Αυξημένη ζήτηση καταγράφουν παραδοσιακοί ελληνικοί προορισμοί: Κέρκυρα, Κως, Ρόδος, Σαντορίνη, Μύκονος. Επιπλέον, σημειώνει η ιστοσελίδα, στις προτιμήσεις των Γερμανών επισκεπτών προστίθενται και νέοι προορισμοί: «Η Καλαμάτα στον Μεσσηνιακό Κόλπο, τα Χανιά στις βορειοδυτικές ακτές της Κρήτης και η Πρέβεζα είναι τρία νέα λιμάνια-προορισμοί της Condor που ελκύουν επισκέπτες με τα αξιοθέατα και τις αμμώδεις παραλίες τους. Την προσφορά συμπληρώνουν η Σάμος και η Ζάκυνθος».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επέκταση του τμήματος R&D στα Ιωάννινα και νέες προσλήψεις σχεδιάζει η TeamViewer για το 2021

Γερμανικός Τύπος: Το «πείραμα της Ρόδου» και το μεγάλο στοίχημα

Στο επίπεδο 4 από αύριο Ιωάννινα και Σέρρες - Οι περιοχές που «κοκκινίζουν» και το νησί χωρίς κρούσμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider