Bloomberg: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να σώσουν τον ευρωπαϊκό τουρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να σώσουν τον ευρωπαϊκό τουρισμό
Οι τουρίστες από τις ΗΠΑ δεν μπορούν να σώσουν το ευρωπαϊκό καλοκαίρι, σύμφωνα με το Bloomberg.

Την Κυριακή η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έδωσε το «πράσινο φως» της Ευρώπης στους Αμερικανούς τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί, όμως οι τουρίστες από τις ΗΠΑ αποτελούν μόλις ένα μικρό κομμάτι του τουρισμού στην ΕΕ και δεν μπορούν να «σώσουν» το ευρωπαϊκό καλοκαίρί.

Σύμφωνα με το Bloomberg ο αριθμός των αμερικανών τουριστών που επισκέπτονται την γηραιά ήπειρο αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό των χωρών της ΕΕ που εξαρτώνται από τον τουρισμό, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία. Και τονίζει πως για να μην χαθεί μία ακόμα σημαντική τουριστική σεζόν, είναι απαραίτητο να επιτραπούν τα ταξίδια εντός Ευρώπης.

Οι παραπάνω χώρες του ευρωπαϊκού μπλοκ είναι αυτές που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις ταξιδιωτικές οδηγίες στην ΕΕ, καθώς ο μεγαλύτερος αριθμό τουριστών που δέχονται κατά την κορύφωση της τουριστικής σεζόν, είναι από χώρες της δυτικής ευρώπης, όπως η Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία.

τουρισμός

Μέχρι στιγμής, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ανακοινώσει σταδιακή άρση των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων και προς το παρόν επιτρέπεται να ταξιδέψουν σε «πράσινες» χώρες που δεν έχουν υψηλό βαθμό μεταδοτικότητας του ιού, χωρίς να χρειάζονται να μπουν σε καραντίνα με την άφιξη τους. Ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν νέες οδηγίες εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρισμός 2021: Το στοίχημα της Ελλάδας και οι ανταγωνιστές

gazzetta
gazzetta reader insider insider