Ελλάδα
14-04-2021 | 16:20

Πληρωμή 31,6 εκατ. ευρώ σε 10.122 πρώην εργαζόμενους τραπεζών 

Newsroom
Μοιράσου το
Πληρωμή 31,6 εκατ. ευρώ σε 10.122 πρώην εργαζόμενους τραπεζών 
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το ποσό των 31,6 εκατ. ευρώ σε 10.122 πρώην εργαζόμενους τραπεζών που τέθηκαν σε ειδική εκκαθάριση καταβάλει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η διαδικασία πλέον ολοκληρώθηκε και ήδη ξεκίνησαν και πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι σχετικές αποζημιώσεις.

Οι δικαιούχοι είναι 10.122 πρώην εργαζόμενοι σε πιστωτικά ιδρύματα που τέθηκαν σε ειδική εκκαθάριση, εκ των οποίων 5.429 στην πρώην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, 2.987 στο πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και οι υπόλοιποι σε άλλες τράπεζες, εμπορικές και συνεταιριστικές.

Το ποσό που διανέμεται είναι 31,6 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως με τη συγκεκριμένη Απόφαση, αποδίδεται το σύνολο της αποζημίωσης στους πρώην εργαζόμενους σε συνεταιριστικές τράπεζες, ενώ αυξάνεται και το ποσοστό της προνομιακής ικανοποίησης των πρώην εργαζομένων στα υπόλοιπα πιστωτικά ιδρύματα στο 80% (ενδεικτικά Αγροτική Τράπεζα και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο).

Το Υπουργείο Οικονομικών, μεθοδικά και με συνέπεια, έδωσε λύση σε ένα χρόνιο ζήτημα που αφορά πολλούς συμπατριώτες μας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.