Σταϊκούρας: Δυνατότητα υποβολής κατ’ εξαίρεση αίτησης στην Επιστρεπτέα - Παράταση έως 18/3

Δήμητρα Καδδά
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Δυνατότητα υποβολής κατ’ εξαίρεση αίτησης στην Επιστρεπτέα - Παράταση έως 18/3

Τη δυνατότητα υποβολής κατ’ εξαίρεση αίτησης ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 σε όσες επιχειρήσεις δήλωσαν έως τις 24 Φεβρουαρίου στοιχεία στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου», στην πλατφόρμα “myBusinessSupport”, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, χωρίς να υποβάλουν μέχρι τότε τη σχετική δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ενίσχυση, ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο MEGA. Αφορά σε επιχειρήσεις που αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, επειδή εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, παρότι δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους στη σχετική εφαρμογή της πλατφόρμας “myBusinessSupport”. Επίσης ανακοίνωσε πως παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αίτησης ένταξης στον 6ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έως τις 18 Μαρτίου 2021.

Για τον 7ο κύκλο είπε πως οι πληρωμές θα γίνουν προς τα τέλη Απριλίου και υπενθύμισε πως θα υπάρχουν αυξημένα κατώτατα όρια για επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα και πλήττονται άμεσα 1.000 ευρώ χωρίς εργαζομένους, 2.000 ευρώ με έως 5 εργαζόμενους, 4.000 ευρώ με έως 20 εργαζόμενους και 8.000 ευρώ για άνω των 20 εργαζομένων (σε αυτές συμπεριλαμβάνεται το λιανεμπόριο, η εστίαση, ο τουρισμός, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, οι μεταφορές, τα γυμναστήρια, τα κομμωτήρια, τα καταστήματα ΟΠΑΠ, οι σχολές οδηγών και λοιποί κλάδοι για τους οποίους ισχύουν περιοριστικά μέτρα). Υπενθύμισε επίσης πως ο όρος να μην έχουν αύξηση τζίρου το 2020 σε σχέση με το 2019 δεν θα ισχύσει για τις ίδιες επιχειρήσεις με περιοριστικά.

Οι πληρωμές των ιδιοκτητών που είναι πληττόμενοι για τα ενοίκια Φεβρουαρίου θα γίνουν στα μέσα του επόμενου μήνα. Μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν οι πληρωμές για το μήνα Ιανουάριο, ανέφερε ο υπουργός.

Προανήγγειλε πως τις επόμενες δύο εβδομάδες, μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις «θα δούμε τα δεδομένα στην οικονομία» για να αποφασισθούν εκκρεμότητες όπως το θέμα των ηλεκτρονικών συναλλαγών του 2020.

Αναφέρθηκε σε δημοσιονομική ευελιξία η οποία «δεν σημαίνει δημοσιονομικός εκτροχιασμός». Όταν θα χτίσουμε τον προϋπολογισμό της χώρας για το 2022 προφανώς θα υπάρχουν μέτρα στήριξης αλά «το ποια μέτρα όμως θα είναι αυτά θα αποφασιστεί σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο» τότε, είπε.

Επανέλαβε το ενδεχόμενο η άσκηση των αντικειμενικών αξιών η οποία «προχωρά και θέλουμε να ολοκληρωθεί αφού άλλωστε υπάρχει σχετική δέσμευση της χώρας» στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας (σ.σ. που συζητείται αύριο στο Eurogroup), να μην οδηγήσει φέτος σε αλλαγές στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Διαβάστε επίσης:

Στην Επιστρεπτέα 7 και κλειστές εταιρείες με αύξηση τζίρου το 2020 - Τον Μάιο το μέτρο δαπανών- Επιδότηση έως 57,5% για Επιστρεπτέα 1,2,3

Οι νέοι κανόνες της Επιστρεπτέας - Η έκπτωση 15% και το έμμεσο κρατικό δάνειο 35%

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider