Πελαγίδης: Παραμένουν οι προκλήσεις για την ανάκαμψη της Ευρωζώνης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πελαγίδης: Παραμένουν οι προκλήσεις για την ανάκαμψη της Ευρωζώνης
Η ανάκαμψη της Ευρωζώνης πιθανόν να μην επέλθει με τον ίδιο ρυθμό σε όλα τα κράτη μέλη και ίσως δεν καταφέρει να ενισχύσει την ανεργία.

Η ανάκαμψη της Ευρωζώνης πιθανόν να μην επέλθει με τον ίδιο ρυθμό σε όλα τα κράτη μέλη και ίσως δεν καταφέρει να ενισχύσει την ανεργία, ανέφερε σε δηλώσεις του στο Market News ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρος Πελαγίδης, στο πλαίσιο της Ημερίδας του Ινστιτούτου Καραμανλή: «Μεταρρυθμίσεις και Ταμείο Ανάκαμψης μπορούν να αλλάξουν την ελληνική οικονομία».

«Ακόμα και αν η ανάκαμψη αναμένεται να είναι σημαντική - σε μοτίβο «τύπου V» για το δεύτερο τρίμηνο του 2021 - παραμένει μία «τύπου NIKE» ανάκαμψη» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Η δύναμη της ανάκαμψης είναι ακόμα ένα ζήτημα, ειδικά όσον αφορά στην κατανομή της μεταξύ των κρατών μελών και των ευρύτερων περιοχών. Αυτός είναι ένας ακόμα παράγοντας αβεβαιότητας που παραμένει», σύμφωνα με τον κ. Πελαγίδη.

«Πρέπει να παρακολουθήσουμε στενά, όχι μόνο το δείκτη πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, αλλά και τους δείκτες εργασίας», τόνισε και πρόσθεσε, «Η κρίση του 2008 έχει αφήσει αρκετές δυτικές οικονομιές με χαμηλούς δείκτες εργασίας και συμμετοχής εργατικού δυναμικού (σ.σ. στην οικονομία της εκάστοτε χώρας)».

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider