Ελλάδα
16-01-2020 | 08:21

Διοικητής της ΑΑΔΕ έως το 2025 ο Γιώργος Πιτσιλής

Θανάσης Κουκάκης
Μοιράσου το
Διοικητής της ΑΑΔΕ έως το 2025 ο Γιώργος Πιτσιλής

Προς ανανέωση της θητείας του έως το 2025 οδεύει ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, με τη σύμφωνη γνώμη του Μεγάρου Μαξίμου, πρόκειται να ανανεώσει τη θητεία του κ. Πιτσιλή, ο οποίος βρίσκεται από το 2016 στο τιμόνι της φορολογικής διοίκησης.

Η ανανέωση της θητείας του κ. Πιτσιλή θα συνοδευθεί με ένα συγκεκριμένο συμβόλαιο απόδοσης. Αυτό είναι απαραίτητο διότι ο νόμος 4389/2016, ο καταστατικός νόμος της ΑΑΔΕ προβλέπει πως ο Διοικητής με την ανάληψη των καθηκόντων του, υπογράφει συμβόλαιο απόδοσης με τον υπουργό Οικονομικών, το οποίο καθορίζει τις υποχρεώσεις του, τη σχέση εργασίας του, την αμοιβή για τις υπηρεσίες του και τους ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους, οι οποίοι πρέπει να επιτευχθούν κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπως επίσης και σε ετήσια βάση.

Προτεραιότητες

Κατά πληροφορίες, οι ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι που θα τεθούν στο νέο συμβόλαιο απόδοσης του κ. Πιτσιλή θα είναι ακόμη πιο απαιτητικοί από εκείνους που είχε υπογράψει το 2016 και το 2018, με τον Χρήστο Σταϊκούρα να θέτει μια σειρά προτεραιότητες για την μετάβαση εφοριών και τελωνείων στη νέα εποχή, με παράλληλη αύξηση των φορολογικών εσόδων, κυρίως μέσα από την αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων αυτών θα είναι η ηλεκτρονικοποίηση των διαδικασιών, με την κυβέρνηση να δίνει μεγάλο βάρος στα ηλεκτρονικά τιμολόγια και στη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ, αλλά και η ολοκλήρωση του συστήματος διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού της ΑΑΔΕ, κάτι που προϋποθέτει πως οι διαδικασίες αξιολόγησης του προσωπικού θα τελεσφορήσουν.

Στην πλειοψηφία τους αυτοί οι ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι θα αποτυπωθούν στο Επιχειρησιακό Σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που θα καταρτισθεί από τη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού της Αρχής στα μέσα Μαρτίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.