Αλλάζει το πλαίσιο για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών πάρκων

Δήμητρα Σκούφου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλλάζει το πλαίσιο για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών πάρκων
Μεγαλύτερη ευελιξία στο πλαίσιο το οποίο αφορά την ανάπτυξη των Επιχειρηματικών Πάρκων επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Οικονομίας.

Μεγαλύτερη ευελιξία στο πλαίσιο το οποίο αφορά την ανάπτυξη των Επιχειρηματικών Πάρκων επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Οικονομίας, με ρυθμίσεις που προωθεί και οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ενταχθούν σε πολυνομοσχέδιο που εκτιμάται ότι θα κατατεθεί και θα να ψηφιστεί ως το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με τις διατάξεις που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομίας, στόχος είναι η καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου μιας Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου (ΕΑΝΕΠ) να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες υλοποίησης του επιχειρηματικού πάρκου προκειμένου να διευκολυνθεί η έναρξη των απαραίτητων έργων υποδομής.

Για το λόγο αυτό αναμένεται να προβλέπεται η καταβολή ποσοστού 1% του προϋπολογισμού των έργων υποδομής με την υποβολή της αίτησης για την έγκριση της ανάπτυξης επιχειρηματικού πάρκου, και εντός έξι μηνών από την δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ για την αδειοδότηση, να πραγματοποιείται αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για τουλάχιστον 10% του προϋπολογισμού των έργων υποδομής.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει και η διαδικασία εκσυγχρονισμού του θεσμικού περιβάλλοντος που αφορά την περιβαλλοντική ταξινόμηση και τις οχλήσεις που αφορούν τις οικονομικές δραστηριότητες. Στόχος είναι έως το τέλος του χρόνου να έχουν συσταθεί ομάδες εργασίας και να ξεκινήσει η διαβούλευση με όλους τους εμπλεκομένους φορείς.

Η απλοποίηση και επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης των Επιχειρηματικών Πάρκων, καθώς και η προώθηση πρωτοβουλιών προκειμένου να λυθούν χρονίζοντα ζητήματα τέθηκαν στο τραπέζι της συνάντησης που είχε πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας στην περιφέρεια Δυτικής Αττικής, με εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ) και των δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας και Φυλής-Άνω Λιοσίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider