Επίδομα 534 ευρώ: Πληρώνονται σήμερα 160.196 δικαιούχοι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίδομα 534 ευρώ: Πληρώνονται σήμερα 160.196 δικαιούχοι
Η πληρωμή αφορά σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις, αναστολές συμβάσεων εργασίας και εργαζομένους ενταγμένους στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Καταβάλλεται, σήμερα, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου το επίδομα των 534 ευρώ για τον μήνα Σεπτέμβριο καθώς και η επιδότηση του μισθού για τον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ σε 160.196 δικαιούχους εργαζόμενους. Η δαπάνη ύψους 69,5 εκατ. ευρώ αφορά σε:

-μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις 1.832 εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς σε επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων,

-αναστολές συμβάσεων εργασίας 116.860 εργαζομένων κατά τον Σεπτέμβριο,

-41.504 εργαζομένους ενταγμένους στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τον Σεπτέμβριο, προκειμένου για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας ύψους 10,6 εκατ. ευρώ.

Οι δηλώσεις των αναστολών για τον Σεπτέμβριο ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή 25 Οκτωβρίου για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις τουρισμού, επισιτισμού, μεταφορών, πολιτισμού, αθλητισμού και άλλων κλάδων που πλήττονται βάσει ΚΑΔ.

Στις αρχές Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν οι δηλώσεις αναστολών για τον Οκτώβριο, όπως αναφέρει ρητά η νέα ΚΥΑ που πήρε ΦΕΚ και προσδιορίζει το πλαίσιο για τις αναστολές συμβάσεων μηνός Οκτωβρίου.

Για τις αναστολές του Οκτωβρίου που θα δηλωθούν σωρευτικά τον Νοέμβριο έχουν πρόσβαση επιχειρήσεις από 73 ΚΑΔ. Προσοχή, καθώς σε αναστολή μπορούν να δηλωθούν για τον Οκτώβριο μόνο εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί έως και την 15η Σεπτεμβρίου.

Η λίστα με τους πληττόμενους ΚΑΔ για τον Οκτώβριο παραμένει η ίδια με την αντίστοιχη λίστα του Αυγούστου – Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει επιχειρήσεις τουρισμού (ξενοδοχεία, καταλύματα), επισιτισμού, αθλητισμού, πολιτισμού, μεταφορών και άλλες που ανήκουν σε πληττόμενους ΚΑΔ, όπως κατασκευή γούνινων ειδών κ.α.

Το μέτρο των αναστολών για τον Νοέμβριο αλλά και για τον Δεκέμβριο έχει ήδη προαναγγελθεί από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, με αποτέλεσμα να καλύπτει τους πληττόμενους από τις επιπτώσεις του κορονοϊού εργοδότες και εργαζόμενους, έως το τέλος του 2020.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.