Τάσιος: To Βrexit δεν επηρέασε τον εισερχόμενο τουρισμό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τάσιος: To Βrexit δεν επηρέασε τον εισερχόμενο τουρισμό
«Υπάρχει ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο για το πώς o κοροναϊός θα επηρεάσει την οικονομία» δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΞ.

Προτίμηση στη χώρα μας εξακολουθούν να δείχνουν οι βρετανοί τουρίστες παρά την επίσημη πλέον έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κ. Γρηγόρης Τάσιος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «το “Βrexit” προβλημάτισε τα τελευταία δύο χρόνια τους επαγγελματίες του τουρισμού», όπως άλλωστε και κάθε αστάθμητος παράγοντας που θα μπορούσε δυνητικά να επηρεάσει την αγορά.

Παρότι λοιπόν το Brexit ήταν το πρώτο θέμα στην τουριστική ατζέντα τα τελευταία χρόνια, οι προκρατήσεις δείχνουν ότι -τουλάχιστον για φέτος- οι Βρετανοί τουρίστες συνεχίζουν να έρχονται στη χώρα μας με αμείωτο ρυθμό. «Οι προκρατήσεις σε όλη την Ελλάδα, παρά το Βrexit και την πτώση της λίρας έναντι του ευρώ, όχι μόνο δεν έχουν μειωθεί σε σχέση με το 2019 αλλά παρουσιάζονται και ελαφρώς αυξημένες ενώ εξίσου καλή εικόνα παρουσιάζει και το κομμάτι των αεροπορικών συνδέσεων, ειδικά σε ό,τι αφορά τις πτήσεις τσάρτερ», σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM.

Υπάρχει ανησυχία για τον κοροναϊό

Αυτό που για την ώρα προβληματίζει εντόνως την τουριστική βιομηχανία της χώρας κι όχι μόνο, είναι η επιδημία που έχει εκδηλωθεί στην Κίνα εξαιτίας του νέου κοροναϊού και ο αντίκτυπός της στην τουριστική βιομηχανία.

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός, όπως εξήγησε ο κ. Τάσιος ότι αυτή η περίοδος που διανύουμε ανήκει στη low season (περίοδος χαμηλής ζήτησης) και ο αριθμός των Κινέζων τουριστών είναι πολύ μικρός.

«Σαφώς έχουμε ακυρώσεις από Κινέζους τουρίστες αφού δεν μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα μας, αλλά αυτήν την στιγμή δεν είναι σημαντικές σε αριθμό για να μας επηρεάζουν. Να σημειωθεί εδώ ότι οι Κινέζοι έρχονται προς τα τέλη του Μάρτη-αρχές Απρίλη και επισκέπτονται περισσότερο την Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή καθώς και την Σαντορίνη ενώ πραγματοποιούν εκδρομές σε Ναύπλιο, Δελφούς, Μετέωρα κ.α.», είπε ο κ.Τάσιος.

«Υπάρχει ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο για το πώς όλη αυτή η κατάσταση θα επηρεάσει και την οικονομία αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από τώρα», πρόσθεσε.

«Το σημαντικό είναι ότι το κράτος της Κίνας έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να μην εξαπλωθεί ο ιός. Μέτρα όμως έλαβαν και τα ξενοδοχεία της χώρας, όσα είναι ανοιχτά αυτήν την περίοδο, στην πλειονότητά τους δηλαδή, τα ξενοδοχεία πόλεων. “Το θέμα το αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία, όπως πρέπει δηλαδή, και έχουν δοθεί οδηγίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ μέσω του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων σε όλους τους ξενοδόχους», τόνισε ο κ.Τάσιος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider