Thomas Cook: Τίτλοι τέλους και για τη γερμανική θυγατρική - Σβήνουν οι ελπίδες για διάσωσή της

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Thomas Cook: Τίτλοι τέλους και για τη γερμανική θυγατρική - Σβήνουν οι ελπίδες για διάσωσή της
O τουριστικός όμιλος ανακοίνωσε την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων ταξιδιών για το 2020, ακόμη κι αν έχουν πληρωθεί, εξ ολοκλήρου ή εν μέρει, αφήνοντας κυριολεκτικά στον αέρα εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες.

Αισθητά έχουν μειωθεί οι πιθανότητες για διάσωση της γερμανικής θυγατρικής της Thomas Cook, με το τέλος να μοιάζει… αναπόφευκτο.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο τουριστικός όμιλος ανακοίνωσε, χθες Τρίτη, την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων ταξιδιών για το 2020, ακόμη κι αν έχουν πληρωθεί, εξ ολοκλήρου ή εν μέρει, αφήνοντας κυριολεκτικά στον αέρα εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες.

Παρασυρόμενη από τη δίνη της χρεοκοπίας της βρετανικής μητρικής Thomas Cook, η γερμανική θυγατρική είχε κηρύξει πτώχευση στις 25 Σεπτεμβρίου, ακυρώνοντας, καταρχήν, όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια που επρόκειτο να γίνουν μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου. «Λυπούμαστε πάρα πολύ που μεταφέρουμε αυτό το μήνυμα πλέον και σε εκείνους τους πελάτες μας που θα ταξίδευαν την ερχόμενη χρονιά», ανέφερε η επικεφαλής του ομίλου Στέφανι Μπερκ.

Οι ακυρώσεις αφορούν σε όλα τα brands της Thomas Cook στη Γερμανία, μεταξύ αυτών τα Neckermann Reisen, Öger Tours, Bucher Reisen και Air Marin καθώς επίσης τα πακέτα διακοπών που κλείστηκαν μέσω της Thomas Cook International. Αν και ο τουριστικός όμιλος δεν αναφέρθηκε στον αριθμό των επιβατών που πλήττονται από το διαφαινόμενο λουκέτο, πληροφορίες που είχαν δημοσιευτεί τον Σεπτέμβριο έκαναν λόγο για συνολικά 660.000 περίπου κρατήσεις των παραπάνω επιχειρήσεων μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020.

Μετά την εξέλιξη εκμηδενίζονται οι όποιες ελπίδες για τη διάσωση του άλλοτε δεύτερου μεγαλύτερου ταξιδιωτικού ομίλου στη Γερμανία και των 2.100 περίπου θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία προσφορά για την εξαγορά της χρεοκοπημένης εταιρείας και τη συνέχιση των δραστηριοτήτων της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider