Επενδύσεις και επέκταση σε νέες υπηρεσίες σχεδιάζει η Epsilon Net

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επενδύσεις και επέκταση σε νέες υπηρεσίες σχεδιάζει η Epsilon Net
Eπενδύσεις ύψους 12 με 15 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η εταιρεία την διετία 2020-2021.

Στην επέκταση σε νέες υπηρεσίες κι εφαρμογές αλλά και στην διεύρυνση του μεριδίου αγοράς της, στοχεύει η Epsilon Net μέσα από επενδύσεις ύψους 12 με 15 εκατ. ευρώ τις οποίες προγραμματίζει να πραγματοποιήσει την διετία 2020-2021 αξιοποιώντας και τα κεφάλαια που θα αντλήσει από την μετάταξή της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Ιωάννης Μίχος σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου η διεύρυνση του μεριδίου αγοράς θα επιτευχθεί μέσα από εξαγορές μικρότερων εταιρειών ή και συνεργασίες που θα δώσουν στην Epsilon Net την τεχνογνωσία και το προβάδισμα σε κάθετες αγορές.

Πέρα από τις συνεργασίες και τις συμμετοχές σε εταιρείες πληροφορικής με αυστηρά καθορισμένα κριτήρια, το επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνει και την επέκταση σε νέους τομείς της πληροφορικής με την αξιοποίηση της εμπειρίας της στον τομέα Χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας (FinΤech).

Τέλος υπό διερεύνηση βρίσκεται και η επέκταση της εταιρείας σε αγορές του εξωτερικού και πάλι μέσω συνεργασιών, όπως διευκρίνισε ο κ. Μίχος.

Εφαλτήριο για την υλοποίηση του συγκεκριμένου επενδυτικού πλάνου θα αποτελέσουν οι ώριμες συνθήκες της ελληνικής αγοράς, δεδομένης και της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και της τήρησης ηλεκτρονικών βιβλίων που προωθείται αυτό το διάστημα και η ανάγκη του ψηφιακού μετασχηματισμού που δημιουργείται ακόμα και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας. Δεδομένης της θεσμοθέτησης των συγκεκριμένων μέτρων από την ΑΑΔΕ σύμφωνα με τον κ. Μίχο, περίπου 150-200 χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα προχωρήσουν τα επόμενα χρόνια στην μηχανοργάνωσή τους.

Άλλωστε η εταιρεία έχοντας επενδύσεις περί τα 15 εκατ. την τελευταία πενταετία, έχει καθιερώσει την θέση στην ελληνική αγορά, διατηρώντας ένα δίκτυο 30.000 πελατών και σχεδόν το 60% της αγοράς λογιστικών γραφείων και λογιστών της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ανάπτυξη της πλατφόρμας Pylon αλλά και την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο έχει αριθμεί πλέον 367 εργαζόμενους, η EpsilonNet καταγράφει την τελευταία δεκαετία διψήφια ποσοστά ανάπτυξης.

Το αυτό αποδεικνύουν και τα αποτελέσματα του 2019 σύμφωνα με τα οποία τα έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 17,98 εκατ. ευρώ (από 16,23 εκατ. ευρώ το 2018), τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 3,26 εκατ. ευρώ (από 2,38 εκατ. ευρώ) ενώ τα καθαρά κέρδη στα 1,41 εκατ. ευρώ (από 1,04 εκατ. ευρώ). Μάλιστα όπως διευκρίνισε ο κ. Μίχος η εταιρεία κατάφερε να διατηρήσει σταθερή πορεία ανάπτυξης και κατά την διάρκεια του lockdown κι ως εκ τούτου αναμένει το τρέχον έτος να κλείσει με αντίστοιχο θετικό πρόσημο.

Να υπενθυμίσουμε ότι η EpsilonNet, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς της πληροφορικής ακι του ψηφιακού περιεχομένου από το 1999 μπήκε στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου το 2008 και ξεκινά στις 8 Ιουλίου τη Δημόσια Προσφορά στο ΧΑ, προκειμένου να ενταχθεί στην Κύρια Αγορά.

Όσον αφορά στην μερισματική πολιτική, ο κ. Μίχος σημείωσε ότι ακόμη και αυτά τα δύσκολα χρόνια η εταιρεία προσπάθησε να διατηρήσει μια σταθερή πολιτική επιβράβευσης των μετόχων, ενώ εξέφρασε τη βούληση της διοίκησης να ενισχύσει την ανταμοιβή των μετόχων τα επόμενα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό οι νέες μετοχές που θα εκδοθούν σχεδιάζεται να δικαιούνται μέρισμα και από τα κέρδη του 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider