Forthnet: Έως το τέλος Ιανουαρίου το deal με Μαρινάκη

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Forthnet: Έως το τέλος Ιανουαρίου το deal με Μαρινάκη
H Forthnet ετοιμάζεται να μπει και στην αγορά κινητής τηλεφωνίας την άνοιξη του 2020.

Σε περίοδο έντονης κινητικότητας βρίσκεται η Forthnet καθώς το επόμενο διάστημα αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας στο θέμα του επενδυτή ενώ η εταιρεία ετοιμάζεται να μπει και στην κινητή τηλεφωνία.

Όσον αφορά στη συμφωνία με τον όμιλο του Βαγγέλη Μαρινάκη, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, Alter Ego και τράπεζες βρίσκονται στη φάση ολοκλήρωσης της διαδικασίας, με χρονικό ορίζοντα το τέλος Ιανουάριου 2020.

Η Alter Ego, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αποκτήσει τα δάνεια της Forthnet και θα γίνει μέτοχος μειοψηφίας της εταιρείας (με ένα ποσοστό περίπου 21%-22%) ενώ οι τράπεζες θα παραμείνουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με 15%.

Την άνοιξη η είσοδος στην κινητή τηλεφωνία

Παράλληλα η Forthnet ετοιμάζεται να μπει και στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία προετοιμάζεται όλο το προηγούμενο διάστημα για την είσοδό της στη συγκεκριμένη αγορά ως ιδεατός πάροχος (MVNO) μετά την υπογραφή σχετικής συμφωνίας με τη Vodafone. Στελέχη της εταιρείας εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα καταστεί εφικτό την άνοιξη του 2020.

Η είσοδος της Forthnet στην κινητή τηλεφωνία αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στις τηλεπικοινωνίες και να τονώσει περαιτέρω τον ανταγωνισμό στη συγκεκριμένη αγορά.

Στο τομέα των υπηρεσιών τέλος, στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι το επόμενο διάστημα η υπηρεσία Novaflix της Nova να λανσαριστεί σε Android TV καθώς και σε Smart TV της LG. Συμφωνα με πληροφορίες οι υπηρεσίες βρίσκονται στην φάση δοκιμών από μια μεγάλη ομάδα friendly users προκειμένου να επιβεβαιωθεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους και σύντομα να γίνουν διαθέσιμες για το ευρύ κοινό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider