Aισθητήρα 108MP για κάμερες κινητών έφτιαξε η Samsung

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Aισθητήρα 108MP για κάμερες κινητών έφτιαξε η Samsung
Πρόκειται για τον πρώτο του είδος τον οποίο δημιούργησε σε συνεργασία με την Xiaomi για να τοποθετηθεί σε smartphone της τελευταίας.

Τον πρώτο αισθητήρα για κάμερες κινητών και λοιπών φορητών συσκευών που σπάει το «φράγμα» των 100 εκατ. pixels κατασκεύασε η Samsung Electronics.

Ο νέος αισθητήρας για κάμερες φορητών συσκευών ο οποίος είναι αντίστοχος μιας high end φωτογραφικής DSLR, ονομάζεται ISOCELL Bright HMX και είναι μοναδικός στο είδος του. Είναι μάλιστα το αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας της Samsung με την εταιρεία Xiaomi, όπως αναφέρει η πρώτη σε ανακοίνωσή της και με πάνω από 100 εκατομμύρια «effective» εικονοστοιχεία υπόσχεται φωτογραφίες εξαιρετικής λεπτομέρειας ακόμα και σε περιβάλλοντα με ακραίες συνθήκες φωτισμού.

Πρόκειται για τον πρώτο αισθητήρα του είδους (mobile image sensor) που υϊοθετεί το μέγεθος 1/1.33-inch και απορροφά περισσότερο φως με ρυθμίσεις low-lit από ότι οι μικρότερου μεγέθους αισθητήρες και που είναι εξοπλισμένος με την τεχνολογία «pixel merging» TetraCell η οποία του επιτρέπει να «μιμείται» τους αισθητήρες μεγάλων εικονοστοιχείων για να παράγει φωτεινότερες φωτογραφίες ανάλυσης 27 Megapixels.

Επιπλέον υποστηρίζει την τεχνολογία Smart-ISO για την αυτόματη επιλογή των ρυθμίσεων ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες φωτισμού στο περιβάλλον.

Όσον αφορά στη λήψη βίντεο, ο ISOCELL Bright HMX υποστηρίζει εγγραφή βίντεο χωρίς απώλειες στο εύρος πεδίου και σε αναλύσεις έως και 6K (6016 x 3384 pixels) με 30 καρέ το δευτερόλεπτο.

Η μαζική παραγωγή του αισθητήρα θα ξεκινήσει στα τέλη του μήνα και θα χρησιμοποιηθεί σε κινητό της Xiaomi. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung δεν καταγράφει καλές επιδόσεις στην κινεζική αγορά τα τελευταία χρόνια με τους τοπικούς ανταγωνιστές όπως την Huawei και την Xiaomi να έχουν πάρει μεγάλο μερίδιο της αγοράς. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία η νοτιοκορεατική εταιρεία έχει χάσει περίπουτο 1% των πωλήσεών της σε μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές αγορές παγκοσμίως.

Όπως αποδεικνύεται βέβαια αυτοί οι ισχυροί αντίπαλοι μπορεί να αποδειχτούν το μέσο για να επανέλθει η εταιρεία δυναμικά στην κινεζική αγορά μέσω της προμήθειας εξαρτημάτων αλλά και μέσω καινοτόμων χαρακτηριστικών με τα οποία θα εμπλουτίσει τα νεά τηλέφωνά της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.