Αποχώρησε από τη Revolut ο Δημήτρης Λιτσικάκης

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποχώρησε από τη Revolut ο Δημήτρης Λιτσικάκης
Η βρετανική Fintech αριθμεί 230.000 χρήστες στην περιοχή Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, καταγράφοντας άλμα 400% μέσα σε ένα μόλις έτος από την «απόβασή» της στη χώρα μας.

Χωρίς Country Manager βρίσκεται από εχθές, Δευτέρα 1 Απριλίου, η Revolut στην Ελλάδα, τη Μάλτα και την Κύπρο, μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Λιτσικάκη από το τιμόνι της βρετανικής Fintech στην περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.

Ο κ. Λιτσικάκης, ο οποίος ανέλαβε τη θέση αυτή πριν από έναν περίπου χρόνο, αποτελούσε ουσιαστικά τον μοναδικό εκπρόσωπο της ψηφιακής τράπεζας με τη χώρα μας. Σημειώνεται η ραγδαίως αναπτυσσόμενη Fintech αριθμεί 230.000 χρήστες στην περιοχή Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, καταγράφοντας άλμα 400% μέσα σε ένα μόλις έτος από την «απόβασή» της στην περιοχή.

Η Revolut αποτελεί, μαζί με τη N26, τις δύο ψηφιακές τράπεζες που ήρθαν να αλλάξουν τα δεδομένα στη χώρα μας, αφού μετέφεραν την τραπεζική εμπειρία από το γκισέ… στο κινητό μας. Όπως έχει επισημάνει το insider.gr, το 2019 είναι χρονιά αλματώδους ανάπτυξης του Fintech, στη διάρκεια της οποίας θα δούμε πολλές αλλαγές στον τρόπο που αλληλοεπιδρούμε με τις τράπεζες και εκτελούμε καθημερινές μας συναλλαγές.

Ήδη, σε επιχειρηματικό επίπεδο, παρατηρείται έντονος «αναβρασμός» τόσο στις τράπεζες, όσο και στις Fintech αλλά και σε νέους παίκτες, που ετοιμάζονται να αδράξουν τα οφέλη του open banking που υλοποιείται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο βάσει της πανευρωπαϊκής οδηγίες PSD2.

Τι δηλώνει η Revolut στο insider.gr

«Ο Δημήτρης ανήκε στο δυναμικό της Revolut τον τελευταίο χρόνο. Η συνεισφορά του στις δραστηριότητές της εταιρείας σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ήταν πολύ σημαντική. Ο Δημήτρης Λιτσικάκης αποφάσισε να αναζητήσει διαφορετικές ευκαιρίες σε αυτό το στάδιο της καριέρας του και, παρόλο που μας λυπεί που αποχωρεί, του ευχόμαστε καλή επιτυχία στη μελλοντική του πορεία και τον ευχαριστούμε για τη συνεισφορά του», δηλώνει η εταιρεία στο insider.gr.

4 εκατ. πελάτες σε 4 χρόνια

Για την επόμενη τετραετία, η βρετανική Fintech στοχεύει σε 100 εκατ. νέους χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο. Για να το πετύχει αυτό, κατασκευάζει έναν Μηχανισμό Ευρωπαϊκής Ανάπτυξης με σκοπό να διπλασιάσει το προσωπικό της σε όλες τις χώρες όπου έχει παρουσία –μεταξύ αυτών και η χώρα μας.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωσή της, σχεδιάζει τη δημιουργία τοπικών ομάδων σε 19 χώρες σε όλη την Ευρώπη, με κάθε ομάδα να αποτελείται από 5-10 άτομα. Η προσπάθεια της Revolut να φέρει θέσεις εργασίας σε Ελλάδα και Κύπρο θα στηρίξει την ανάπτυξη του FinTech και των startups.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider