ΗΠΑ σε Γερμανία: Μην συνεργαστείτε με τη Huawei για το 5G

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ σε Γερμανία: Μην συνεργαστείτε με τη Huawei για το 5G
Στο πλαίσιο του μποϊκοτάζ που προσπαθούν να επιβάλουν οι ΗΠΑ στην Huawei.

Σε αυστηρή προειδοποίηση προς τη Γερμανία προχώρησαν οι ΗΠΑ, με φόντο τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Αμερική και την κινεζική εταιρεία Huawei.

Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι θα αναθεωρήσουν τη συνεργασία τους σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών, αν το Βερολίνο επιτρέψει στον τεχνολογικό κολοσσό να συμμετάσχει στην ανάπτυξη του δικτύου 5G.

Σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal, ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Βερολίνο Ρίτσαρντ Γκρενέλ απηύθυνε επιστολή στον Γερμανό υπουργό Οικονομίας Πέτερ Άλτμαϊερ, στο πλαίσιο του μποϊκοτάζ που προσπαθούν να επιβάλουν οι ΗΠΑ στην Huawei.

Η προειδοποίηση αυτή αποτελεί κλιμάκωση των προσπαθειών της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να πείσει τους εταίρους της να αποκλείσουν τη Huawei. Ήδη, εκτός από τις ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία έχουν απαγορεύσει στις εταιρείες τους να συνεργαστούν με τη Huawei για την ανάπτυξη δικτύου 5G.

Από την πλευρά της η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας απορρίπτει τις κατηγορίες αυτές και έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της αμερικανικής κυβέρνησης.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά από το AFP η αμερικανική πρεσβεία δεν θέλησε να επιβεβαιώσει το ακριβές περιεχόμενο της επιστολής του Γκρενέλ, με ημερομηνία Παρασκευή 8 Μαρτίου.

«Αν μη αξιόπιστοι παράγοντες βρεθούν στο δίκτυο ενός συμμάχου, αυτό ενδέχεται να προκαλέσει στο μέλλον ερωτήματα σχετικά με την ακεραιότητα και την εμπιστευτικότητα ευαίσθητων επικοινωνιών μεταξύ μίας τέτοιας χώρας και των συμμάχων της», επεσήμανε απλώς εκπρόσωπος της πρεσβείας. «Αυτό ενδέχεται να αποτελέσει στο μέλλον απειλή για την καλή συνεργασία και την ανταλλαγή κάποιων πληροφοριών» με τις ΗΠΑ, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider