ΔΕΗ: Επαναπροκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΗ: Επαναπροκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες
Η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ ήταν ένα από τα δύο «αγκάθια» που χώριζαν την Αθήνα από την εκταμίευση των 970 εκατ. ευρώ.

Την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση του 40% των λιγνιτικών της μονάδων ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής η ΔΕΗ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του insider.gr.

Η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ήταν ένα από τα δύο «αγκάθια» που χώριζαν την Αθήνα από την εκταμίευση των 970 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην επιστροφή στην Ελλάδα των κερδών που αποκόμισαν οι κεντρικές εθνικές τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα που διακρατούσαν στα χαρτοφυλάκιά τους.

Πλέον, μοναδικό «αγκάθι» συνιστά το διάδοχο καθεστώς του Νόμου Κατσέλη, το οποίο αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μετά την Καθαρά Δευτέρα, γεγονός που δείχνει πως χάνεται το «τρένο» του Eurogroup, το οποίο συνεδριάζει στις 11 Μαρτίου. Η εκταμίευση φαίνεται πως είναι «στον αέρα», αναφέρουν στο insider.gr καλά πληροφορημένες πηγές, αφού ο νόμος δεν προλαβαίνει να ψηφιστεί από τη Βουλή. Άλλες πηγές εκτιμούν ότι οι πιθανότητες να προλάβουν το Eurogroup είναι «50-50».

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ

Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ συνεδρίασε σήμερα, προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας της πώλησης του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 8 Μαΐου οπότε και η εταιρεία προσδοκά να έχει ανακηρύξει τον προτιμώμενο επενδυτή.

Παρά το γεγονός ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος (με την «Μυτιληναίος» να αποτελεί τη μοναδική επιχείρηση που υπέβαλε δεσμευτική προσφορά), σε αυτή τη φάση η ΔΕΗ εκτιμά ότι τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει έχουν τονώσει το ενδιαφέρον νέων και παλαιότερων εν δυνάμει επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι σε εφαρμογή του Ν.4533/2018 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και κατόπιν της σημερινής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της, επαναλαμβάνει και προκηρύσσει τη διαγωνιστική διαδικασία για τη μεταβίβαση του 100% της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της «Λιγνιτική Μελίτης Α.Ε.» ή/και της «Λιγνιτική Μεγαλόπολης Α.Ε.», ως ειδικότερα ορίζει ο Νόμος.

Η σχετική δημόσια Κοινή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider