Νέες επενδύσεις από Praktiker και Leroy Merlin

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες επενδύσεις από Praktiker και Leroy Merlin
Την περίοδο αυτή η γαλλική Leroy Merlin έχει δρομολογήσει μια σημαντική επένδυση, για την δημιουργία ενός νέου καταστήματος της αλυσίδας στο Μαρούσι, στο χώρο που λειτουργούσε ο πολυκινηματογράφος Kosmopolis επί της λεωφόρου Κηφισίας. 

Nέες επενδύσεις δρομολογούν Praktiker και Leroy Merlin, δύο από τους μεγαλύτερους παίκτες στην εγχώρια αγορά του οικιακού εξοπλισμού.

Παρότι, η πτώση της εγχώριας κατασκευαστικής δραστηριότητας έχει οδηγήσει σε σημαντική συρρίκνωση την εν λόγω αγορά η οποία εκτιμάται ότι κυμαίνεται στα 800 εκατ. ευρώ, οι δύο εταιρείες προχωρούν σε άνοιγμα νέων καταστημάτων με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας τους και την διεύρυνση των μεριδίων αγοράς της.

Την περίοδο αυτή η γαλλική Leroy Merlin έχει δρομολογήσει μια σημαντική επένδυση, για την δημιουργία ενός νέου καταστήματος της αλυσίδας στο Μαρούσι, στο χώρο που λειτουργούσε ο πολυκινηματογράφος Kosmopolis επί της λεωφόρου Κηφισίας.

Η συνολική επιφάνεια του ακινήτου διαμορφώνεται στα 22.750 τετραγωνικά και σχεδιάζεται να λειτουργήσει μέσα στους επόμενους μήνες το πέμπτο κατάστημα της αλυσίδας στην Ελλάδα.

Η Leroy Merlin (SGB Ελληνική Εταιρεία Ιδιοκατασκευών A.E.), θυγατρική του πολυεθνικού ομίλου Groupe Adeo στην οποία μέτοχος μειοψηφίας είναι ο επιχειρηματίας Παύλος Φουρλής, λειτουργεί σήμερα δύο καταστήματα σε Αθήνα, ένα σε Θεσσαλονίκη και ένα σε Λάρισα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία εκτός από το νέο κατάστημα στο Μαρούσι, προσανατολίζεται και στη δημιουργία ακόμη δύο σημείων πώλησης μεσοπρόθεσμα.

Η SGB Ελληνική Εταιρεία Ιδιοκατασκευών, με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό (2014) πραγματοποίησε πωλήσεις 78 εκατ.ευρώ (από 75 εκατ.ευρώ το 2013) και ζημιές
προ φόρων 9 εκατ.ευρώ.

Νέα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από την Praktiker

Mετά τα πρόσφατα εγκαίνια του νέου καταστήματος στη Ρόδο, η Praktiker ετοιμάζει δύο νέα καταστήματα σε Αττική και Δυτική &Θεσσαλονίκη.

Η υψηλή ρευστότητα και ο μηδενικός τραπεζικός δανεισμός με τον οποίο έκλεισε το 2015 για την Praktiker Hellas της δίνει την δυνατότητα να προετοιμάσει το νέο επενδυτικό της πλάνο.

Σήμερα η Praktiker έχει παρουσία στην Ελλάδα με 15 καταστήματα και απασχολεί περίπου 1.400 εργαζόμενους. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία, κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2015 βελτιώθηκε και ανήλθε στα 167,01 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο κατά 3,8% συγκριτικά με το 2014.

Επιπλέον, το χρηματοοικονομικό κόστος της εταιρείας μειώθηκε κατά 36% ενώ η κερδοφορία άγγιξε τα 2,09 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το 2014 όπου σημειώθηκαν ζημίες ύψους 2,14 εκατ. ευρώ, λόγω απομείωσης της αξίας των ακινήτων της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider