Περισσότεροι από 4 εκατ. καταναλωτές ψώνισαν από τα Online σούπερ μάρκετ εν μέσω καραντίνας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περισσότεροι από 4 εκατ. καταναλωτές ψώνισαν από τα Online σούπερ μάρκετ εν μέσω καραντίνας
Αύξηση ρεκόρ στις πωλήσεις των Οnline σούπερ μάρκετ.

Εντυπωσιακή αύξηση 307% καταγράφηκε στις αγορές που πραγματοποιήθηκαν από Online σούπερ μάρκετ την περίοδο του κορονοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Convert Group μάλιστα, τη 12η εβδομάδα του 2020 (16-22 Μαρτίου) η αύξηση άγγιξε το 501% σε σχέση με την ίδια εβδομάδα το 2019. Την ίδια εβδομάδα το ποσοστό των online αγορών σε σχέση με το συνολικό τζίρο του κλάδου λιανεμπορίου αυξήθηκε 4,5 φορές σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα του έτους (από 0,4% σε 1,8%). Σημειώνεται ότι για τη σύγκριση αγορών μεταξύ ψηφιακού και φυσικού δικτύου, συνεργάστηκαν οι Convert Group και Nielsen Ελλάδας.

Ανάμεσα στα ευρήματα περιλαμβάνεται η επισκεψιμότητα στις ιστοσελίδες των οκτώ μεγαλύτερων on-line σούπερ μάρκετ ab.gr (ΑΒ Βασιλόπουλος κεντρική ιστοσελίδα), bazaar-online.gr (Bazaar Ομίλου Βερούκα), caremarket.gr (Σκλαβενίτης), e-fresh.gr (το μόνο αμιγώς online super market από τα 8), kritikos-easy.gr (Κρητικός), eshop.masoutis.gr (Μασούτης) eshop.mymarket.gr (MyMarket), thanopoulos.gr (Δ. Θανόπουλος με παρουσία κυρίως στα Β. Προάστια της Αττικής), που ξεπέρασε το Μάρτιο τα 4 εκατ. επισκέψεις.

Παράλληλα εάν συνυπολογιστούν και οι προσβάσεις στις εφαρμογές κινητών αλλά και το νέο κανάλι του Σκλαβενίτη μέσω e-food.gr, ο αριθμός των επισκέψεων αυξάνεται ακόμη περισσότερο.

Στα 101 ευρώ το ηλεκτρονικό καλάθι

H μέση αξία του ηλεκτρονικού καλαθιού για το πρώτο τρίμηνο του 2020 αυξήθηκε κατά 11% και εκτοξεύτηκε στα 101 ευρώ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ, από 88 ευρώ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ που ήταν το 2019.

Στην αύξηση της μέσης αξίας της online παραγγελίας έχει συνεισφέρει μεταξύ άλλων και η ανάπτυξη αγορών σε προϊόντα καθαρισμού που αναπτύχθηκε 169% στο πρώτο τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, ενώ ειδικά για το διάστημα που εφαρμόστηκε το μέτρο της καραντίνας (24/2 - 31/3 2020) η αξία αγορών (ευρώ) της συγκεκριμένης κατηγορίας εκτοξεύτηκε στο 1.404% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2019.

Συνολικά το πρώτο τρίμηνο του 2020 το ηλεκτρονικό «καλάθι» του Οnline σούπερ μάρκετ περιέχει κατά 30% φρέσκα τρόφιμα. Η αναλογία τροφίμων (περιλαμβάνει και τα ποτά) είναι 69% στο σύνολο των αγορών.

Όσον αφορά στις κατηγορίες που αυξήθηκαν σε αξία (ευρώ) on-line αγορών στην περίοδο της καραντίνας, παρατηρούμε ανάπτυξη 1.234% σε αλεύρι και σιμιγδάλι, 614% σε ρύζι και όσπρια, 540% σε καλλυντικά περιποίησης σώματος, 509% σε ζυμαρικά, 468% σε φαρμακευτικά προϊόντα προσωπικής προστασίας (γάντια, μάσκες, καθαρό οινόπνευμα), 447% σε κονσέρβες, 436% σε κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά, 431% σε κατεψυγμένες πίτσες και τέλος, 427% σε χαρτικά είδη καθαρισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider