Πτώση του τζίρου έως και 80% στα ζαχαροπλαστεία λόγω του κορονοϊού

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση του τζίρου έως και 80% στα ζαχαροπλαστεία λόγω του κορονοϊού
Αρκετές μεγάλες αλυσίδες ζαχαροπλαστείων διαθέτουν υπηρεσίες υπηρεσίες delivery για τους πελάτες τους.

Κατακόρυφη πτώση του τζίρου τους, κατέγραψαν τις τελευταίες ημέρες τα ζαχαροπλαστεία, τα οποία παραμένουν ανοιχτά, σύμφωνα με όσα προβλέπουν τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Όπως λέει στο insider.gr o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος Ιωάννης Γλύκος, η πτώση στον τζίρο των καταστημάτων του κλάδου το τελευταίο τριήμερο έφτασε το 80%.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός όπως λέει ο κ. Γλύκος, ότι αλυσίδα ζαχαροπλαστείων με συνολικά 12 καταστήματα, είχε τζίρο μόλις 100 ευρώ μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Συμπληρώνει επίσης ότι λόγω της φύσης του προϊόντος που καταναλώνεται φρέσκο, οι καταστηματάρχες αναγκάζονται να πετούν καθημερινά μεγάλες ποσότητες οι οποίες δεν πωλούνται.

Ο κ. Γλυκος εμφανίζεται επίσης προβληματισμένος για την επόμενη μέρα και κατά πόσον οι επιχειρήσεις του κλάδου θα καταφέρουν να συνεχίσουν να λειτουργούν και να διατηρήσουν το προσωπικό τους, εφόσον δεν στηριχθούν από την πολιτεία..

Γλυκά με delivery στο σπίτι

Τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία έχουν τροποποιήσει πλέον τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων τους, λόγω των μέτρων που ισχύουν.

Κάποιες μεγάλες αλυσίδες πάντως, προκειμένου να συνεχίσουν να εξυπηρετούν και τους καταναλωτές που δεν βγαίνουν καθόλου από το σπίτι τους για ψώνια, διαθέτουν υπηρεσίες κατ' οίκον παράδοσης.

Ενδεικτικά τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης, όπως ενημερώνουν μέσω της ιστοσελίδα τους, εξυπηρετούν με delivery αρκετές περιοχές στην Αττική αλλά και στη Θεσσαλονίκη.

Και η αλυσίδα Leonidas επίσης μέσω της ιστοσελίδας της, ενημερώνει τους καταναλωτές σχετικά με τις online και τηλεφωνικές παραγγελίες κατά την περίοδο των έκτακτων μέτρων.

Άλλες μεγάλες αλυσίδες τέλος, όπως για παράδειγμα Γαλυφιανάκης, Δωδώνη, Buzzer Bitter, εξυπηρετούν τους πελάτες τους μέσω άλλης πλατφόρμας για delivery.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider