Πώς θα ψωνίζουμε από τη Δευτέρα στα σούπερ μάρκετ

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα ψωνίζουμε από τη Δευτέρα στα σούπερ μάρκετ
Τι αλλάζει μετά τα νέα μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αλλαγές στον τρόπο που θα ψωνίζουμε πλέον στα σούπερ μάρκετ έρχονται από τη Δευτέρα, μετά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας των πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Παράλληλα από τη Δευτέρα, παρατείνεται και το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, η μετακίνηση των πολιτών προκειμένου να προμηθευτούν τρόφιμα από σούπερ μάρκετ επιτρέπεται, εφόσον νωρίτερα συμπληρώσουν τη βεβαίωση κίνησης (τύπου 2) ή στείλουν sms στον ειδικό αριθμό 13033. Οι πολίτες πρέπει να έχουν επίσης μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο.

Παράταση του ωραρίου

Τα σούπερ μάρκετ επίσης από τη Δεύτερα έως το Σάββατο θα κλείνουν στις 10 το βράδυ, σύμφωνα την παράταση του ωραρίου που προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία εκδόθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι τα σούπερ μάρκετ ήταν ανοιχτά και την Κυριακή 22 Μαρτίου, όπως προβλεπόταν με την ίδια απόφαση. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης πάντως, σε συνέντευξή του στο MEGA το Σάββατο, σημείωσε ότι «το πρωί της Δευτέρας θα αξιολογήσουμε τα στοιχεία της κίνησης και αναλόγως θα αποφασίσουμε αν θα ανοίξουν και τις επόμενες Κυριακές».

Σημειώνεται επίσης ότι σύμφωνα με την ίδια απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, υποχρεώνονται τα σούπερ μάρκετ να πωλούν και εφημερίδες.

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου τέλος, γίνονται πιο αυστηρά τα μέτρα και εντός των σούπερ μάρκετ προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Συγκεκριμένα το όριο των 10 τ.μ ανά πελάτη που ίσχυε βάσει των προηγούμενων μέτρων, γίνεται πλεόν 15 τ.μ ανά πελάτη, ώστε να μπαίνουν όσο το δυνατόν λιγότεροι στον ίδιο χώρο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider