Πλουσιότεροι κατά 434 δισ. δολάρια έγιναν οι Αμερικανοί κροίσοι εν μέσω πανδημίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλουσιότεροι κατά 434 δισ. δολάρια έγιναν οι Αμερικανοί κροίσοι εν μέσω πανδημίας
Τζεφ Μπέζος και Μαρκ Ζουκερμπεργκ πρωταγωνιστούν εν μέσω πανδημίας με τις περιουσίες τους να συνεχίζουν να αυξάνονται.

Οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι συνεχίζουν να πλουτίζουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Το διάστημα μεταξύ 18ης Μαρτίου και 19ης Μαΐου, οι 600 Αμερικανοί μεγιστάνες είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται κατά 434 δισ. δολάρια, ήτοι μια αύξηση ύψους 15% σε διάστημα δύο μηνών, βάσει των στοιχείων που δημοσίευσε την Πέμπτη το περιοδικό Forbes.

Τα μέτρα απομόνωσης του πληθυσμού, το κλείσιμο των εστιατορίων και των καταστημάτων είχαν ως αποτέλεσμα την εκτίναξη των διαδικτυακών αγορών και την ανάγκη οι πολίτες να παραμένουν συνδεδεμένοι μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτοί οι παράγοντες οδήγησαν στο να εκτοξευθεί στη Wall Street η αξία των μετοχών της Amazon, του Facebook και γενικότερα των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.

Το διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου, η περιουσία του Τζεφ Μπέζος (Amazon) αυξήθηκε κατά 30% και πλέον και εκείνη του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδιοκτήτη του Facebook, άνω του 46%, σύμφωνα με τις εκθέσεις των Americans for Tax Fairness και Institute for Policy Studies Program for Inequality, στις οποίες βασίστηκε το Forbes.

Από την 16η Μαρτίου, όπου ξεκίνησε η εφαρμογή των πρώτων μέτρων καραντίνας στις ΗΠΑ, η μετοχή του Facebook ενισχύθηκε κατά σχεδόν 60%, της Amazon κατά 45%, του Netflix κατά 46%, και της Apple κατά 31%.

Αντιθέτως, οι δισεκατομμυριούχοι των κλάδων των ταξιδιών, των ξενοδοχείων ή του λιανικού εμπορίου είδαν τις περιουσίες τους να καταρρέουν την ίδια περίοδο, καθώς οι τομείς αυτοί έχουν άμεσα πληγεί από τα δραστικά μέτρα για την αναχαίτιση του κορωνοϊού.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider