Πόσα χάνει το Netflix όταν μοιράζεσαι τον κωδικό σου - Απώλειες 1,56 δισ. δολάρια το χρόνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόσα χάνει το Netflix όταν μοιράζεσαι τον κωδικό σου - Απώλειες 1,56 δισ. δολάρια το χρόνο
Με μια απλή μαθηματική πράξη φαίνεται πως οι απώλειες ισούνται (ή ξεπερνούν) τα 122 εκατ. το μήνα.

Περισσότερα από 1,56 δισ. δολάρια το χρόνο κοστίζει στο Netflix η «συνήθεια» των χρηστών του να μοιράζονται με άλλους τον κωδικό για το λογαριασμό τους στην online streaming πλατφόρμα.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσίευματα σε ξένα μέσα ενημέρωσης, όπως ο Independent και τo CNBC, μία έρευνα της εταιρείας αναλύσεων Magid, αποκάλυψε πως 9% των επίσημων χρηστών του Netflix «μοιράζουν» τον κωδικό τους.

Το 9%, αν και δεν φαίνεται μεγάλο ποσοστό, αναφέρεται σε ένα σύνολο 137 εκατ. πελατών και αντιστοιχεί σε περίπου 12.3 εκατ. χρήστες, οι οποίοι δίνουν τον προσωπικό τους κωδικό σε – τουλάχιστον 1 άτομο, αν όχι και σε περισσότερους.

Όπως εκτιμάται, οι απώλειες ισούνται ή - πιθανότατα - ξεπερνούν τα 122 εκατ. το μήνα, όμως μέχρι στιγμής το Netflix δεν έχει βρει τρόπο να σταματήσει αυτή τη συμπεριφορά, χωρίς να χάσει τους υπάρχοντες πελάτες της.

Παράλληλα, η ανάλυση της Magid αναφέρει πως το «μοίρασμα» των κωδικών δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για τα έσοδα της εταιρείας, αλλά και για την ασφάλεια των χρηστών της, οι οποίοι εκθέτουν τα προσωπικά τους στοιχεία σε πιθανές κακόβουλες ενέργειες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider