«Εξαφάνισε» τους Houston Rockets από την Κίνα η Alibaba

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Εξαφάνισε» τους Houston Rockets από την Κίνα η Alibaba
Ξεκίνησε «πόλεμος» μεταξύ του Εθνικού Οργανισμού Μπάσκετ των ΗΠΑ (NBA) και της Κίνας.

Ένα tweet από τον γενικό διευθυντή των Huston Rockets, Ντάριλ Μόρεϊ ήταν αρκετό για να ξεκινήσει ο πόλεμος μεταξύ του Εθνικού Οργανισμού Μπάσκετ των ΗΠΑ (NBA) και της Κίνας.

Λίγες ώρες μετά το μήνυμα του Ντάριλ Μόρεϊ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, με το οποίο έδειχνε την υποστήριξη του στους πολίτες που διαδηλώνουν στο Χονγκ Κονγκ, εμπορικοί «γίγαντες» στην Κίνα, όπως η Alibaba και η JD «εξαφάνισαν» από τα sites τους όλα τα προϊόντα που συνδέονται με την ομάδα των Huston Rockets.

Όμως δεν είναι μόνο η ομάδα που πλήττεται, το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV ανακοίνωσε πως θα «παγώσει» τις αναμεταδώσεις όλων των αγώνων του NBA στο δίκτυο της.

Ο «υπεύθυνος» για τις τεταμένες σχέσεις, Ντάριλ Μόρεϊ προσπάθησε να ρίξει τους τόνους της κόντρας, κάνοντας ένα νέο μήνυμα με το οποίο απολογήθηκε τονίζοντας πως δεν ήθελε να προσβάλει κανένα οπαδό ή χορηγό της ομάδας στην Κίνα.

Η απολογία του Μόρεϊ υπογραμίζει τη δυσκολία που έχουν οι εταιρείες από την Αμερική, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο να συνεργαστούν ομαλά με την Κίνα, καθώς πάντα υπάρχει κίνδυνος να προσβάλλουν τις κυβέρνηση της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider