Η Opel ανακοίνωσε ότι στα πλαίσια της ταχείας ενσωμάτωσης της τεχνολογίας του Groupe PSA στα μοντέλα της, θα εισάγει τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας του γαλλικού Ομίλου στη γκάμα της. Αυτό έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση ότι το Κέντρο Μηχανολογικής Εξέλιξης  στο Russelsheim θα ηγηθεί της ανάπτυξης των Ελαφρών Επαγγελματικών Οχημάτων του Groupe PSA και την εγκατάσταση 15 πρότυπων Κέντρων Τεχνογνωσίας στην έδρα της. Κατά συνέπεια, η μάρκα θα αρχίσει να αποσύρει σταδιακά την τεχνολογία OnStar ιδιοκτησίας GM, μία διαδικασία που θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2020.

Εντούτοις, η Opel θα διαθέτει τα επιβατικά και ελαφρά επαγγελματικά μοντέλα εντός του 2019 με τις νέες υπηρεσίες συνδεσιμότητας, υπό την ονομασία Opel Connect. Ένα από τα πρώτα μοντέλα που θα αποκτήσει τις νέες υπηρεσίες συνδεσιμότητας θα είναι η επόμενη γενιά Corsa, την οποία η Opel θα προσφέρει και σε ηλεκτρική έκδοση. Εκτός από την κλήση έκτακτης ανάγκης, το Opel Connect θα περιλαμβάνει συνδεδεμένη πλοήγηση, διάγνωση οχήματος, υποστήριξη κλεμμένου οχήματος, απομακρυσμένη πρόσβαση και διαχείριση στόλου, καθώς και Apple CarPlay και Android Auto. Μέχρι το 2024, το Opel Connect θα διατίθεται σε όλη τη γκάμα μοντέλων Opel.

Παράλληλα με το λανσάρισμα του Opel Connect, η μάρκα διαβεβαιώνει μέσω ανακοίνωσης τους υποψήφιους αγοραστές που επιθυμούν να συνεχίσουν να αγοράζουν υπηρεσίες OnStar, ότι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών OnStar από την OnStar Europe Limited μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2020. Επιπλέον, η εταιρεία θα επικοινωνήσει με όλους τους κατόχους OnStar για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις και να τους προσφέρει παροχές αντίστοιχης αξίας σε περίπτωση που η λήξη της σύμβασης τους έχει χρονικό ορίζοντα πέραν της ανωτέρω ημερομηνίας.